Izvor: kurir
10.01.2021 u 15:22
0

ISTORIJSKI TRENUTAK: Podizanje spomenika Stefana Nemanje za 17 dana (FOTO)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na Savskom trgu i spomeniku Stefanu Nemanji koji će, kako je istakao, biti završen za 17 dana i poručio da je podizanja spomenika, na koji naša zemlja čeka osam vekova, dokaz koliko se Srbija okrenula svojoj tradiciji i koliko ljubomorno čuva svoju istoriju.

Vesić je naveo da je dobra vest za sve građane to što će konačno u januaru biti završen taj spomenik, a poručio je onima koji ne vole Stefana Nemanju i misle da to nije dobro za Srbiju, da će se to ipak dogoditi.

„Za samo godinu dana Srbija će podići spomenik Stefanu Nemanji i to na predlog predsednika Aleksandra Vučića, posle osam vekova čekanja“, istakao je Vesić.

Podsetio je da je predsednik Vučić nedavno bio u Hilandaru, gde je rekao da će država pomoći obnovu manastira koji je podigao upravo Stefan Nemanja.

Zamenik gradonačelnika je podsetio i da je završen Hram Svetog Save na Vračaru, na koji se čekalo od tridesetih godina prošlog veka.

PROČITAJTE JOŠ I:

KOSTREŠ OCENIO: Opozicija neprestano jača Vučićevu vlast

ZVEZDA POČELA SA PRIPREMAMA: Dejanu se na prozivci javio 31 igrač

OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ: Zaobiđite deonicu Pazarište-Tutin

To su istorijske stvari koje bi mnoge generacije poželele da mogu da učine i to je dokaz koliko se Srbija okrenula svojoj tradiciji i koliko čuva ljubomorno svoju istoriju i kulturu tako da su ovo veliki dani za Srbiju i ja sam srećan da svi možemo da budemo srećni što živimo u ovo doba koje mnoge generacije nisu doživele, a verovatno su zaslužnije od nas“, naglasio je Vesić.

Kada je reč o radovima na spomeniku, Vesić je kazao da se danas skida poslednja skela, počinje postavljanje rasvete, kao i reflektorska stakla koja će biti ispod samog spomenika.

Počelo se i sa postavljanjem šatora kako ne bi stajao za vreme snega, a kocka koja je pronađena u jednoj od obližnjih ulica – Ulici Milovana Milovanovića, staru preko 100 godina, pronađenu ispod asfalta kojim je samo bila prekrivena u 20. veku, sada je očišćena i biće iskorišćena oko samog spomenika.

ВЕЛИЧАНСТВЕН ПРИЗОР! Нови симбол Београда, споменик Стефану Немањи, под првим овогодишњим снегом. Београд побеђује!

Posted by Горан Весић on Недеља, 10. јануар 2021.

„Tako će prilaz spomeniku biti mnogo lepši. Sve će biti gotovo za 17 dana i 27. januara ćemo otkriti spomenik Stefanu Nemanji, spomenik koji čekamo osam vekova“, zaključio je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter