Izvor: Tanjug
20.10.2020 u 13:24
0

Venci na spomen-groblje oslobodilaca Beograda

 Prigodnim programom i polaganjem venaca u okviru kompleksa Spomen-groblja oslobodilaca Beograda 1944. godine danas je obeleženo 76. godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Vence su položili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, predstavnici nekoliko ambasada u Srbiji među kojima i ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko, predstavnici SUBNOR-a Srbije, SUBNORA-a Beograda…

Ministar Ðorđević je rekao da se ove, kao i svake godine, obeležava Dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu kada su, dodao je, naši preci izvojevali veliku pobedu i oslobodili nas grad.

„To je velika i veličanstvena pobeda koja je simbol slobode naše zemlje. I u ovakvim okolnostima, kada je epidemija korona virusa, mi smo došli ovde da se poklonimo njima i to ćemo svakako činiti i ubuduće“, rekao je Ðorđević.

OVO MORATE ZNATI

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA DAČIĆEM: Samo ujedinjena Srbija biće snažnija i uspešnija

O NJEMU PRIČA CELA SRBIJA: Pogledajte čime SVEŠTENIK ide da sveti vodicu! (VIDEO)

POZNATA ATLETIČARKA OČAJNA: Imam 38 godina, a nikada nisam VODILA LJUBAV! (FOTO)

RODILA SE LJUBAV NA PRVI POGLED: Uspešna misija provodadžije (VEČERAS, 21.55)

Dodao je da će se u narednim godinama više raditi na tome da sve ono što je rađeno i za šta su se oni borili u prošlosti bude još više vidljivo i da naša deca, koja rastu u miru i slobodi, znaju sve šta se dešavalo i ne dozvole da se ikada više ta istorija ponovi.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je rekao da se danas, po 76. put, sa tugom, setom, ali i ponosom sećamo naših predaka koji su, zajedno sa našim saveznicima, 20. oktobra 1944. godine dali živote za slobodu Beograda. Važno je, poručuje, da se nove generacije sećaju tih dana, da se o tome uči u školi i da se uvek sećamo žrtava koje su se izborile za našu slobodu.

„Verujem da će se nove generacije sećati svega toga i da ćemo na tome graditi još bolju budućnost“, rekao je Radojičić.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je svim Beograđanima čestitao 76. godina od oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

„Ovo je svakako jedan od najznačajnijih datuma u istoriji našeg grada i mi smo vrlo ponosni na sve koji su učestvovali u Beogradskoj operaciji i dali svoje živote da bismo mi danas živeli u slobodi“, rekao je Nikodijević.

Naveo je da su srpski narod jedan od naroda koji je platio najveću cenu za pobedu u Drugom svetskom ratu. Istakao je da je naš zadatak da čuvamo sećanje na te ljude, učimo nove generacije o svim užasima Drugog svetskog rata i baštinimo vrednosti antifašizma jer, dodao je, jedino tako možemo sprečiti da nam se istorija ponovi.

„Fašizam nikada nije dovoljno mrtav, često se pojavljuje u različitim društvenim sferama u različitim oblicima i zato je neophodno da učimo buduće generacije i podsećamo ih na sve užase koje je on doneo Evropi i celom svetu“, rekao je Nikodijević. Istakao je da je Srbija odlučna da stane na put fašizmu i da zato ostaje dosledna poštovanju tradicije i vrednostima antifašizma

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter