Izvor: Tanjug
15.05.2020 u 19:46
0

GRADSKI ZAVOD DAO ZELENO SVETLO Beogradski parlament zaseda do kraja meseca

Skupština grada Beograda biće održana do kraja meseca u skladu sa zakonom i preporukama koje će dati Gradski zavod za javno zdravlje, izjavio je predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević navodeći da će na sednici, između ostalog, biti potvrđene sve odluke donete u vanrednom stanju od kojih je najvažnija rebalans gradskog budžeta.

– Postoje dva roka koja moramo da ispoštujemo, jedan podrazumeva da u roku od 30 dana od ukidanja vanrednog stanja Skupština grada mora potvrditi odluke koje su doneli Gradsko veće i Gradski štab u toku vanrednog stanja, a drugi da u roku od 90 dana moramo redovno održati sednice gradskog parlamenta – rekao je Nikodijević za Tanjug.

OVO MORATE PROČITATI

MI SMO BRAĆA! Musliman se moli za vladiku Joanikija

OGLASIO SE ADVOKAT VLADIKE JOANIKIJA: Ako ga ne puste do ponoći… (VIDEO)

POLICIJA OTKRILA JEZIV ZLOČIN! Pronašli telo u septičkoj jami!

MEŠTANI SE ZATVORILI U KUĆE Strah zavladao Banjalukom posle likvidacije Slaviše Ćuluma

Kako je dodao, pošto se ta dva roka poklapaju, sednica će biti održana najverovatnije do kraja meseca. Istakao je da način na koji će biti održana, kada je u pitanju poštovanje mera epidemiologa i struke u novonastaloj situaciji, zavisi od preporuka koje će dati Gradski zavod za javno zdravlje.

Nikodijević je rekao da se pre nekoliko dana Zavodu zvanično obratio pismom u kojem je tražio da daju instrukcije, obzirom na specifične uslove u kojima radi Skupština grada Beograda. Kako je dodao, Zavodu je naveo da se sednice održavaju u specifičnoj sali koja nema elektronski sistem za glasanje već odbornici moraju da izlaze za govornicu, da se glasa podizanjem ruke, da su u sali zajedno sa odbornicima i gradonačelnik, zamenik gradonačelnika, članovi Gradskog veća, ali i predstavnici medija.

– Ukoliko Zavod bude dao mere koje je moguće sprovesti u našoj sali, mi ćemo ih primeniti i održati sednicu. Ukoliko ne bude tehničkih mogućnosti, sednica će svakako biti održana, ali verovatno na nekom drugom mestu – dodao je Nikodijević.

Naveo je da će na narednoj sednici biti potvrđene sve odluke donete u vanrednom stanju od kojih je, kaže, najvažnija rebalans gradskog budžeta.

PRIČE ZA NEVERICU

UPOZORENJE! SPLAČINE! Pogledajte đubrište koje jedemo kao zdravu hranu! (VIDEO)

POTEZ ZA GINISA! Saznao da ga devojka vara pa joj piredio iznenađenje (VIDEO)

KUĆNI LJUBIMCI U OPASNOSTI! Tri mačke i pas pozitivni na Covid-19!

AMERIKA UVELA NOVE SANKCIJE KINI! Opet na udaru Huavej

PROMENITE ODNOS PREMA ISHRANI: Zdrav način za MRŠAVLJENJE se pokazao kao EFIKASAN!

– Rebalans je trebalo da nam omogući da u vreme vanrednog stanja i epidemije korona virusa, omogućimo našim službama da kupe dovoljnu količinu zaštitne opreme kako bi javna komunalna preduzeća mogla da obavljaju svoju dužnost u skladu sa potrebama u vanrednom stanju – rekao je Nikodijević.

Dodao da tu pre svega misli na „Gradsku čistoću“, „Zelenilo Beograd“, GSP „Beograd“…ali i na Sekretarijat za vanredne situacije koji je, kaže, u kratkom roku uspeo da obezbedi neophodnu zaštitnu opremu svim javnim komunalnim preduzećima i gradskim službama.

Na sednici će, kaže, biti potvrđena i odluka o nenaplaćivanju vrtića za vreme vanrednog stanja kada vrtići nisu radili, odluka o ugostiteljskim objektima koja je omogućila ugostiteljima da prošire svoje bašte u skladu sa mogućnostima, kao i niz drugih mera donetih na preporuku Vlade Srbije.

– Na sledećoj sednici će sigurno biti potvrđene sve odluke donete u vanrednom stanju, a sa druge strane čekaju nas i redovne tačke koje su čekale da Skupština grada ponovo počne da funkcioniše, a tu pre svega mislim na urbanizam – rekao je Nikodijević.

Sednica će vrlo brzo biti zakazana u skladu sa preporukama struke, rekao je Nikodijević koji očekuje da neće biti problema u radu gradskog parlamenta.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter