24°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

NIKODIJEVIĆ: Punktovi po čitavom gradu od sutra, preuzmite sredstva za dezinfekciju

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević pozvao je skupštine stanara i građane da od sutra preuzmu dezinfekciono sredstvo sa punktova po čitavom gradu.

Nikodijević je kazao da je Gradski štab za vanredne situacije izdao nalog da se u svih 17 oština postave tankovi sa dezinfekcionim sredstvom i dodao da se precizne lokacije na kojima se sredstvo može preuzeti nalaze na sajtu Grada Beograda, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

On je precizirao da se tim dezinfekcionim sredstvom mogu dezinfikovati zgrade i kuće, te da ono nije opasno po ljude i naglasio da je važno da se koristi prema uputstvu, koji će biti priloženo.

Prema njegovim rečima, sredstva ima u dovoljnim količinama i Grad je u mogućnosti da svakodnevno snebdeva opštine.

Dodao je da sve komunalne službe odlično rade i naglasio da će se, sve dok god traje opasnost od virusa korona, tretirati javne površine, ulice, stajališta, parkovi, međublokovski prostor.

Nikodijević je naglasio i značaj Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, ističući da oni dnevno dezinfikuju 60.000 kvadrata u Beogradu, kao i da su juče dezinfikovali čitavu bolnicu “Narodni front”.

Dodao je da će ekipe Zavoda dezinfikovati i sajam u Novom Sadu, a otići će i u Niš.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti