Izvor:
11.12.2019 u 09:16
0

NOVA LINIJA BG VOZA: Od 15. decembra do Lazarevca i Barajeva!

Dve nove linije BG voza, koje će povezati centar Beograda, Barajevo i Lazarevac, biće uvedene 15. decembra, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

– Ispunjavamo obećanje dato građanima Lazrevca i Barajeva da će gradskom železnicom biti povezani sa centrom Beograda – rekao je Vesić.

Od nedelje, 15. decembra, biće uvedene dve nove linije BG voza i to na dve relacije, linija Lazarevac-Ovča-Lazarevac, na kojoj je radnim danom planirano šest polazaka u oba smera na dan, a vikendom i državnim praznikom ukupno četiri polaska u oba smeru.

Linija Lazarevac-Resnik-Lazarevac imaće ukupno šest polazaka u oba smera na dan, a u dane vikenda i državnog praznika ukupno četiri polaska u oba smera na dan, rekao je Vesić.

Prema njegovim reččima, građani će BG vozom od centra Lazarevca do Vukovog spomenika putovati 63 minuta, dok danas autobusom putuju najmanje 80 minuta.

Stanice i stajališta BG voza na liniji Lazarevac-Ovča-Lazarevac su: "Lazarevac", "Vreoci", "Stepojevac", "Leskovac Kolubarski", "Barajevo centar", "Bela reka", "Resnik", "Kijevo Kneževac", "Rakovica", "Beograd centar", "Karađorđev park", "Vukov spomenik", "Pančevački most", "Krnjača most", "Krnjača", "Sebeš" i "Ovča".

Radnim danima planirani su polasci iz Lazarevca u: 6.08, 7.49, 11.08, 14.00, 16.50, 18.40 časova, dok su polasci ka Lazarevcu planirani u: 4.47, 6.30, 7.50, 12.30, 14.50, 17.40 časova.

Vesić je najavio da će istovremeno sa uspostavljanjem nove linije BG voza u Lazarevcu biti uvedena i probna kružna autobuska linija, koja će povezivati železničku sa autobuskom stanicom i čiji će red vožnje biti usklađen sa polascima i dolascima BG voza, s obzirom na to da je udaljenost između ovih stanica oko 2,5 kilometara.

On je naveo da grad Beograd na projektu proširenja kapaciteta BG voza radi zajedno sa "Železnicama Srbije" i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture skoro godinu dana.

– Obezbedili smo novac u budžetu grada za proširenja linija BG voza kako bi stanovnici Lazarevca i Barajeva dobili još jednu brzu i komfornu vezu sa gradom. Tako smo 1. septembra ove godine novom linijom Bg voza povezali Mladenovac, a posredno i Sopot preko Ðurinaca sa centrom Beograda i omogućili i građanima ovih opština kvalitetnu vezu sa gradom – rekao je Vesić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter