Izvor:
01.11.2019 u 11:52
0

BEOGRAD: Otvorena renovirana zgrada Palate pravde! (FOTO)

Renovirana zgrada Palate pravde u Beogradu otvorena je danas, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

Prva suđenja u zgradi od 26.000 kvadratnih metara, počeće 4. novembra, pred Višim sudom u Beogradu.

Taj sud se zajedno sa Višim javnim tužilaštvom ove sedmice vratio iz Katanićeve ulice, na staru adresu.

Ovi organi zgradu Palate pravde će ubuduće deliti sa krivičnim odeljenjem Drugog osnovnog suda u Beogradu i Drugim osnovnim tužilaštvom.

Otvaranju renovirane zgrade prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, ministarka pravde Nela Kuburović, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, kao i predsednik Višeg suda Aleksandar Stepanović, viši javni tužilac Nataša Krivokapić, Poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović, tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković, visoki predstavnici sudova i tužilaštva…

Radovi na rekonstrukciji Palate pravde počeli su u martu 2017, a završeni su u septembru ove godine, kada su krenula useljenja opreme i nameštaja a sada i predmeta.

Pravosudna zgrada u Savskoj ulici spolja je zadržala prvobitni izgled, kao zaštićeno autorsko delo, a u njoj je izvršena kompletna rekonstrukcija sudnica i kabineta.

Ugrađena je aluminijumska stolarija, zamenjen je sistem grejanja i hlađenja, ventilacije, kao i strujnih instalacija.

Pošta je sada smeštena u centralni hol zgrade, a u šalter sali je povećan broj šalter mesta.

Izvor: Tanjug
Foto: buducnostsrbijeav/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter