Izvor:
29.10.2019 u 10:13
0

BEOGRADSKA DEPONIJA U VINČI: Količina dima se povećava!

Na beogradskoj deponiji Vinča poslednjih dana nije bilo otvorenih požara, bilo je male količine dima, izjavio je danas direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić i istakao da zagađenost vazduha u glavnom gradu nije imala veze sa tom deponijom. "Na deponiji je poslednjih dana bilo male količine dima, ali su naše ekipe uspele da saniraju ta žarišta", rekao je Popadić..

Taj dim je, kako je pojasnio, uobičajen i javlja se zato što dolazi do klizanja deponije ka Dunavu.

Šupljine se otvaraju i iz deponije izbija metan koji u dodiru sa vazduhom pravi dim. Ono što je dobra stvar, to je da će se javno-privatnim partnerstvom, koje je Grad Beograd potpisao sa francusko-japanskim konzorcijumom, ti višedecenijski problemi konačno rešiti", dodao je Popadić.

On je dodao i da su na deponiji Vinča otvoreni požari poslednji put bili 2017.

tanjug.rs
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter