SVI NA VAGU: Na Zvezdari BESPLATNA kontrola i saveti za ZDRAVU ISHRANU!

 

Na trgu ispred Opštine Zvezdara u ponedeljak, 9. septembra od 10.00 do 18.00, biće održan Dan zdravih navika – Svi na vagu.

Manifestacija u Bulevaru kralja Aleksandra 77 organizuje Udruženje za prevenciju gojaznosti „Svi na vagu“, u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara.

Posetioci će imati priliku da besplatno prekontrolišu zdravstveno stanje organizma i da na specijalnim vagama provere telesnu težinu, BMI (Bodi mas indeks), procenat viscelarne i mišićne masti, kalorijski unos, a nakon rezultata merenja mogu dobiti i kompletan stručni savet u vezi ishrane.

Deo stručnog tima će meriti vitaminsko-mineralni status organizma, stanje kičme i stopala, vršiče proveru očnog pritiska, šećera u krvi…

Posetioci će imati priliku i da se upoznaju sa zdravim proizvodima, koje će moći da degustiraju.

Uz zdravstvene aktivnosti većeg broja učesnika biće upriličen kulturno-umetnički i sportski program tokom koga će se naizmenično predstaviti sportski, plesni i drugi klubovi i škole sa svojim aktivnostima.

U programu će tako, između ostalih, učestvovati Mihailo Šljivić, solista Opere Narodnog pozorišta, Sandra Prodanović Maslarević, mecosopran, članica Hora Narodnog pozorišta uz klavirsku pratnju profesora Mirka Jorgovića, Ženska etno grupa „Jutro“Školica malih balerina Drine PešićKinjo borilačke veštine i drugi.

Svi na vagu… za Ginisov rekord!

S obzirom na veliku posećenost manifestacija koje su održane prethodnih godina i veliki broj izvaganih ljudi, „Ginis“ je prihvatio kandidaturu Udruženja za prevenciju gojaznosti „Svi na vagu“ za Ginisovu knjigu rekorda po broju izmerenih ljudi na jednoj vagi (više od 5000 ljudi).

To je jedan od podsticaja koji je doprineo da Udruženje za prevenciju gojaznosti nastavi sa besplatnim preventivnim pregledima tj. prevencijom i edukacijom posetilaca, ali i svih građana Srbije, i da nastoji da objasni da je gojaznost bolest.

Zbog toga je cilj da ova manifestacija, pored Beograda, bude realizovana i u drugim gradovima naše zemlje.

 

 

 

danubeogradu.rs
Foto:arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro