Izvor:
07.09.2019 u 11:31
0

24 SATA ELEGANCIJE: U Beogradu manifestacija oldtajmera!

Ekskluzivni oldtajmeri, novi automobili na električni pogon, neke od ikona automobilske industrije mamili su uzdahe posetioca "Belgrade Waterfront Clašic Car Show 2019" danas u Kvartu iza Prodajnog centra Belgrade Waterfront…

"Belgrade Waterfront Classic Car Show 2019" je deo manifestacija "24 sata elegancije" koja se održava se od 6. do 8. septembra u Beogradu.

Manifestacija je organizovana u partnerstvu sa kompanijama Belgrade Waterfront, Generali i Jaguar, Srpskim savezom za istorijska vozila, a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević.

Ljubitelji automobila sa odušvljenjem su komentarisali fantastične kupe oldtajmere koji su do danas mogli da vide samo na filmu.

Mlađi posetioci su se fotografisali pored omiljenih dvoseda, a među njima su prednjačile devojke.

Aleksandar Ðorđević, organizator manifestacije "24 sata elegancije", napominje da ovakvi događaji stavljaju Beograd na mapu svetskih destinacija.

– Srećni što imamo priliku da ugostimo ovako vredne automobile i majstore ručne izrade u automobilskoj industriji. Ovde su parkirani izuzetni automobili poput "jaguara" na električni pogon koji je u Beograd stigao direktno iz budućnosti. Tu su i ikone stila u automobilskoj industriji poput "formule D47" koja dolaži iz famozne kolekcije Lopresto…Reč je o poslednjoj formuli koju je vozio šampion beogradske trke Tacio Novulari na kraju svoje karijere 1948. godine… Tu je i crna "lanča astura" koja je zaštitni znak klasičnih automobila, ili mile milja kola poput "oska" i "isijata" koji su biseri dizajna automobilske industrije – kazao je Ðorđević.

On je dodao da će 80 godišnjca Beogradskog Gran Prija, kada je trijumfovao pomenuti Tacio Novulari, biti obeležena defileom izloženih automobila oko Kalemgdana.

– Ovaj vredni eksponat, koji je lično kralj Petar II Karađorđević dodelio pobedniku Taciu Novulariju, biće izložen tokom čitave manifestacije – kazao je Ðorđević

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter