Izvor:
04.09.2019 u 10:05
0

RADOJIČIĆ: Otvoren novi dečji vrtić na Paliluli!

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otvorio je danas, u naselju Karaburma, na beogradskoj opštini Palilula, dečji vrtić u sklopu osnovne škole "Jovan Cvijić".

Radojičić je kazao da je osnovna škola "Jovan Cvijić" treća u kojoj je zbog broja đaka bilo prostora da se otvori vrtić, koji u ovom momentu pohađa 60-oro dece.

Za rekonstrukciju prostorija Grad Beograd je odvojio osam miliona dinara. Odlični su uslovi, deca su zadovoljna. Pre tri godine deset hiljada dece je čekalo na mesto u vrtićima, sada oko 2.300 dece čeka na mesto u vrtićima – istakao je Radojičić.

On je dodao da je u ovoj godini uloženo 350 miliona dinara za rekonstrukciju vrtića na teritoriji grada Beograda.

U narednom periodu planiramo 17 novih vrtića montažnog tipa i nadamo se da ćemo obezbediti još 2.000 mesta kako ne bi bilo lista čekanja – rekao je gradonačelnik.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio je gradonačelniku za izdvojena i uložena sredstva kako bi se deci obezbedio adekvatan boravak.

Briga o najmlađim sugrađanima je na vrhu prioriteta. Mi smo kao opština dobili transfer sredstava i odvojeno je 60 miliona dinara za rekonstrukciju vrtića, kao i 80 miliona dinara za rekonstrukciju škola – naveo je Jovičić.

Predškolska ustanova – vrtić u okviru osnovne škole "Jovan Cvijić" ima 80 mesta.

Pored gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, bio je prisutan i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter