Izvor:
15.08.2019 u 15:00
0

VUKOSAVLJEVIĆ: Nenadić uveo roman u tematiku srednjeg veka!

Dobrilo Nenadić na velika je vrata uveo u naš roman potisnutu tematiku srednjeg veka, piše između ostalog u telegramu saučešća ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića povodom smrti pisca Dobrila Nenadića.

U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime, izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima pisca Dobrila Nenadića.

Dobrilo Nenadić je na velika vrata uveo u naš roman potisnutu tematiku srednjeg veka. Od romana ''Dorotej'', antologijskog po svemu, do romana ''Despot i žrtva'', naši daleki preci su predstavljeni kao naši savremenici, pa smo ih razumeli i zavoleli", piše u telegramu saučešća.

Vukosavljević dodaje da je "ovaj rođeni romansijer zalazio i u našu noviju prošlost, ali je doticao i osetljive teme našeg doba".

– Znao je da splete priču, prohodnu ali duboku. Živeo je povučeno, ali su njegova najbolja dela bila i ostala vrhovi srpskog romana – piše u telegramu saučešća.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter