Izvor:
16.01.2019 u 17:16
0

IZMENE SAOBRAĆAJA ZBOG DOLASKA PUTINA: Evo koje trase će biti usporene ili blokirane!

Zbog posete predsednika Vladimira Putina, u Beogradu će doći do delimičnih izmena u saobraćaju, ali na trasi prolaska delegacije neće biti zaustavljen saobraćaj već će doći do privremenog obustavljanja saobraćaja na onim delovima trase kojima se bude kretala delegacija, saopšteno je iz Beokom servisa.

Parkiranje će biti zabranjeno u ulicama: Antifašističke borbe, Preradovićeva, Bokeljska, Nebojšina, Braničevska, Bore Stankovića, Katanićeva, Krušedolska, Svetog Save, Vlajkovićeva, kao i na parkingu pored Skupštine Srbije (ka Vlajkovićevoj) – od srede, 16. januara u 22 sata, do četvrtka, 17. januara u 20 sati.

Zbog dolaska velikog broja građana na skup u centru grada, sutra će od 14 do 21 sat biti usporen saobraćaj, sa povremenim obustavama saobraćaja u sledećim ulicama:

– Nemanjina, od Savskog trga do trga Slavija;

– Kneza Miloša i Takovska, od Mostarske petlje do Cvijićeve ulice;

– Bulevar kralja Aleksandra, od Takovske do Batutove;

– Sarajevska, od Durmitorske do Balkanske (Admirala Geprata);

– Savska, od MUP PS Savski venac do Savskog trga;

– Bulevar Nikole Tesle i Ušće, od Trešnjinog cveta;

– Milutina Milankovića;

– Vladimira Popovića, od mosta Gazela do Zemunskog puta (Stari savski most);

– Ruzveltova, do Kraljice Marije;

– Bulevar vojvode Bojovića;

– Dom Narodne Skupštine.

Predviđeno je da trasa kretanja građana bude: Studentski trg – Vasina – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Slavija – Bulevar oslobođenja.

Prilazni putevi kretanja do mesta okupljanja su sledeći:

– Ulica Trešnjin cvet – Bulevar Nikole Tesle – Brankov most – Brankova – Carice Milice – Obilićev venac;

– Vladimira Popovića Bulevar Nikole Tesle – Brankov most – Brankova – Carice Milice – Obilićev venac;

– Savska – Balkanska – Kraljice Natalije (i Prizrenska);

– Kneza Miloša (i Takovska) – Trg Nikole Pašića (i Terazije, Makedonska i Vasina).

Tako će i navedene ulice biti sukcesivno zatvarane za prolazak pešaka.

Javna garaža ''''Pionirski park'''', u četvrtak 17. januara od ponoći do 20 sati biće zatvorena, kao i parking pored Skupštine Srbije (ka Vlajkovićevoj).

Takođe, na linijama javnog gradskog prevoza, u četvrtak 17. januara, važiće posebna organizacija saobraćaja.

Po zatvaranju za saobraćaj ulica, doći će do operativne izmene režima rada tramvajskih linija.

Tako će tramvaji sa linije 2L saobraćati na relaciji Kalemegdan /Donji grad/ – Vukov spomenik – Tašmajdan, jedan broj tramvaja sa linija 7 i 14 sa terminusa Ustanička preusmerava na tramvajsku liniju 6 (alternativno Omladinski stadion), dok će pojedini tramvaji sa linija 9, 10 i 14 saobraćati na relaciji Banjica – Trg oslobođenja.

Deo tramvaja sa linije 10 se preusmerava sa terminusa Kalemegdan /Donji grad/ na liniju 5, tramvaji sa linije 12L će saobraćati na relaciji: Omladinski stadion – Vukov spomenik – Tašmajdan, a deo tramvaja sa linija 7, 9 i 12L će saobraćati na relaciji: Blok 45 – Savski trg – Gospodarska mehana.

Od 12 sati počeće sukcesivno isključivanje trolejbusa za garažu, sa svih trolejbuskih linija, tako da u 14 sati svi trolejbusi budu u garaži, a umesto trolejbuskih linija uspostavljaju se autobuske linije.

Tako će autobus 28A voziti na relaciji: Zvezdara – Trg Republike i to trasom Zvezdara – Čingrijna – Dimitrija Tucovića – Cvijićeva – Starine Novaka – 27. marta – Džordža Vašingtona – Bulevar despota Stefana – Trg republike.

Vozila će okretati oko parka kod Doma vojske Srbije.

Linija 29A saobraćaće na relaciji: Medaković 3 – Kalenićeva pijaca, trasom trolejbuske linije 29, a zatim menjaju smer kretanja na sledeći način: Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog – Sinđelićeva – Mileševska i dalje trasom trolejbuske linije 29 ka terminusu Medaković 3.

Linija 41A voziće na relaciji: Banjica 2 – Savski trg, trasom trolejbuske linije 41 od Banjice do Mostarske petlje, zatim Savskom ulicom dolaze do terminusa Savski trg gde menjaju smer kretanja.

Kada je reč o autobuskom saobraćaju, od 14 sati do završetka skupa ispred Hrama Svetog Save, od perifernih terminusa do Trga oslobođenja će saobraćati linije: 33, 39, 42, 47, 48 i 59.

Linije 33 i 48 neće raditi na delu od Trga oslobođenja do Pančevačkog mosta, linije 401 i 402 saobraćaće od perifernih terminusa do terminusa na Trošarini, a linija 83 će raditi od Zemuna do Savskog trga.

Linija 36 će saobraćati od Savskog trga preko Savske i Mostarske petlje do Trga oslobođenja i nazad, linija 78 će biti podeljena na dva dela: od Zemuna do Savskog trga i od Banjice do Trga oslobođenja, a linije 30 i 31 će biti ukinute.

Od 10 do 12 sati, linija 77 će saobraćati od Bežanijske kose do Zelenog venca, linija 79 od Mirijeva do terminusa u ulici Čingrijina, a linija 74 će saobraćati preko Brankovog mosta i Bulevara despota Stefana.

Linija 65 će saobraćati preko ulica Starine Novaka, Zdravka Čelara i Dragoslava Srejovića do Bogoslovije zatim Severnim Bulevarom na svoju redovnu trasu; linija 27 će saobraćati preko ulice Dragoslava Srejovića i Bulevara despota Stefana, a linije 25 i 25P se dele na dve dela: od Kumodraža do GO Vračar (promena smera kretanja: Katanićeva-Mileševska-Kičevska-Baba Višnjina-Krunska ) i od Karaburme odnosno Mirijeva do Omladinskog stadiona.

Linija 32 saobraća od perifernog terminusa do Omladinskog stadiona, a linija 66 od Omladinskog stadiona do Naučnog – tehnološkog parka.

Režim javnog gradskog prevoza zavisiće od uslova na terenu, tako da može doći do pojedinih izmena režima.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter