25°C

Beograd

KULTURA JE BITNA ZA JEDAN GRAD: Direktorka KC u Velikom Gradištu pohvalila svoje mesto! (FOTO)

Gost nedeljne emsiije "Prelo u našem sokaku", bila je Branislava Veličković, direktorka Kulturnog centra "Vlastimir Pavlović Carevac" u Velikom Gradištu. Ona je gostujući u emisiji istakla kvalitete ovog grada, ali i napomenula koliko je bitno umetničko stvaralaštvo za ovaj grad, koji je i sam po sebi sedište kulture, umetnosti i svega lepog.

- Mi imamo veliku sreću da pored prilodnih lepota, čuvamo sećanje na umetnika Vlastimira Pavlovića Carevca ali i na Žanku Stokić. Violinista je čuvao muziku od zaborava, a sada je on nama dao zaduženje da čuvamo sećanje na njega. On je pored violiniste bio i pedagog pevača. Naše pozorište ima i dečije pozorište i veliku scenu. Organizuje se festival „Štap i kanap“ svake godine koje okuplja pozorišta koja su uložila veliki napor i rad u sebe. - napomenula je direktorka ovog centra za kulturu.

Ona je takođe napomenula da je stanovništvo Velikog Gradišta veoma naklonjeno kulturi i da se grad izrazito ponosi što se ljudi u velikom broju interesuju za seksije koje se održavaju u Kulturnom centru "Vlastimir Pavlović Carevac" .

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar