19°C

Beograd

BOLJITAK ILI REALNI STRAHOVI Eminentni gosti "Posle ručka" o "malom šengenu" (VIDEO)

"Mali šengen" - realni strahovi ili boljitak za građane Srbije.

Ova dilema povela je raspravu u studiju Happy TV i to u emisiji "Posle ručka" gde je domaćin bila Jovana Grgurević

- Imam nekoliko zamerki na "mali šengen". Prvo, mislim da je bilo bolje da se unapredio CEFTA sporazum, drugo "mali šengen" je ponižavajući naziv, ali moždam i utešno za Srbiju jer to znači da za nas nema ulaska u SU, čemu se ja lično radujem - naveo je u uvodu emisije Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke.

Uz Šešelja, gosti su bili i Neven Cvetičanin sa Instituta društvenih nauka, analitičar Zoran Milivojević, ekspolitičar Zoran Anđelković i lider DSS Miloš Jovanović.

Šta gosti Happy TV misle o "malom šengenu" i koliko on znači građanima Srbije pogledajte u videu ispod.

Komentari korisnika (1)

Objektivna analiza

"MALI ŠENGEN": Očigledno je, imajući u obzir Briselski sporazum, da Kosovo nije uključeno u Mali ŠENGEN jer se očekuje finalizacija BS i ulazak KS u UN? Nemoguće je da Albanija udje u šengen a da kasnije Kosovo ne udje (koje i te kako ima interese, nismo naivni). Za protok ljudi i usluga veliko je pitanje da li će tu biti neke simetrije-recipročnih mera - jer sam ubedjen da će biti dijametralna asimetrija: Albanci će raditi po Srbiji, ženiti se sa srpkinjama i naseljavati se, a Srbi će minimalno te uslove imati i koristiti.


Ostavite komentar

Povezane vesti