5°C

Beograd

IRAČKI PESNIK I NOVINAR SABAH AL ZUBEIDI ZA EMISIJU "POSLE RUČKA": Stalno sam u kontaktu sa svojom porodicom, ali nemam nameru da se vratim nazad!

Sabah Al - Zubeidi, irački pesnik i novinar, bio je gost današnje emisije "Posle ručka" koji je govorio o svojoj zemlji i životu u Iraku, te započeo svoju priču.

- Imamo mi temelje i korene u civilizaciji. Mi smo osnivači.Kod nas je žena bila uvek na prvom mestu. Da vam iskreno kažem, meni je žao što se sada dešava sve ovo u Iraku. Bili smo jako savremena država Irak je u prošlosti bio daleko bolji nego što je sada. Mi smo se vratili 1400 godina unazad. U tadašnje vreme nije bilo svetla, nije bilo ničega od tehnologije. Da vam kažem iskreno, neko želi Irak da vrati u prošlost, ali narod to neće dozvoliti. Vidite na ulicama, žene su se pobunile, izgubile su ugled u društvu. Zamislite da je doktor nauka tezgar, to je strašno. Pogledajte, Irak je uvek bio centar za školovanje. Mi smo bili savremeniji od Emirata, a sada su oni bogatiji. Emirati su bili beda za nas. Mi smo tada bili savremena država. Sad svi dojednom ministri, a nemaju osnovno obrazovanje. Svi na vlasti u Iraku nemaju osnovno obrazovanje. Stalno sam u kontaktu sa svojom porodicom, ali nemam nameru da se vratim nazad. Imam ja želju da ih vidim, ali kada odem tamo, osećam se kao da nije to moja zemlja. - istakao je Sabah za Happy televiziju.

Takođe je dodao kako mu nedostaje porodica, ali da nema želju da se vrati u svoju zemlju jer se ne oseća više kao kod svoje kuće.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar