3°C

Beograd

PROF. DR CVIJAN MEKIĆ IMA REŠENJE: Kozje mleko za sve alergične na laktozu!

Kravlje mleko sadrži enzim koji negativno utiče na jedan broj stanovništva, koji ga ne podnosi, dok ga u kozjem mleku nema, istakao je prof. dr Cvijan Mekić u emisiji „Posle ručka“.

- Kravlje mleko sadrži enzim koji negativno utiče na jedan broj stanovništa koji ga ne podnose, dok ga u kozjem mleku nema. Svi koji imaju problema sa varenjem treba da piju kozje mleko! Kozje mleko sadrži laktozu, ali zbog brze probave malo ostaje nesvarenih sastojaka koji izazivaju negativne posledice – kazao je profesor.

Profesor je takođe objasnio koje su to rase koza poznate u svetu i na našem tržištu.

- Sve je stvoreno na bazi sanske i alpino rase. Alpino rasa je dosta razvijena u svetu, dobro se klimatizovala i u našem podneblju – rekao je profesor za „Hepi“ televiziju i dodao da je kozije meso itekako važan proizvod.

- Kozje meso se pojavljuje kao mlada jaretina. Ono spada u crveno meso, duplo manje ima nezasićenih masnih kiselina i ono je mnogo bolje i hranljivije od drugih vrsta mesa! Što se tiče mesa od odraslih koza to su pastrme ili kaštradine, takvo meso se suši bez kostiju i tako služi.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar