13°C

Beograd

KO DANAS MOŽE BITI VODITELJ? Čovek treba da se rodi za ovaj posao!

U današnjoj emisiji "Posle ručka" razgovarali samo o tome ko sve može biti voditelj. Vanja Bulić je sa svojim gošćama pokušao da odgovori na pitanja koja su bila tema emisije.

Tema: Šta sve doživljavaju TV lica kada nisu ispred kamere? Da li je voditelju potrebna škola? Ko danas sve može biti voditelj?

Gosti: Danijela Pantić, Aleksandra Simić, Lidija Manić, Vesna Dedić.

Danijela Pantić, nekadašnja voditeljka kviza "Slagalica" govorila je o svom početku na RTS-u, o iskustvima koje je stekla tokom rada i o mnogo čemu drugome.

- Ja sam televiziju doživljavala kao autoritet, za mene je televizija bila značajno, uticajno sredstvo. U glavi mi je bila druga informacija, da te svi gledaju. Kada sam došla na RTS mi smo imali ozbiljne treninge, RTS je najbolja škola zato što smo imali obuke, imali smo lektore koji su tu bili u svakom trenutku, nauče vas svemu. Počela sam na RTS-u od „Srbije danas“ , tu sam radila i „Jugoslaviju danas“ to je bila fenomenalna škola, posle sam prešla u zabavni program. Kada sam radila „Slagalicu“ to mi je bilo zanimljivo iskustvo, tada sam bila najpopularnija jer „Slagalica“ ima veliku popularnost. - ispričala je Pantić.

- Ja sam jako volela i gledala televiziju kada sam bila mala. Stalno sam volela da imitiram, da privlačim pažnu, mada sam tada bila nešto manjkava sa samopouzdanjem pa se nisam odlučila za glumu. Nisam ja imala tremu nikada, još kao klinka sam glumila u dve predstave - započela je Simić.

Tokom razgovora napomenula je da je važno biti rođen za ovaj posao i da ne treba imati velikih očekivanja kao početnik.

- Meni je novinarstvo i voditeljski posao život. Meni je sve to kao igra, ja ne osećam neku težinu kada radim. Ima sigurno stvari koje treba da naučim. Ovo nije ni malo lak posao, naravno, ako ga radite na pravi način. Takođe, mislim da čovek treba da se rodi za ovaj posao. Ja nisam pristalica da drugi uređuje emisiju, a ti da je vodiš. Ti bolje vladaš materijom, ako ti pripremiš emisiju. Ako neko želi neka krene polako i da nema neka velika očekivanja.- poručila je Simić.

Naša gošća, Lidija Manić, govorila nam je o svom početku i iskustvima koje je stekla kao novinar i voditelj. Istakla je da je počela kao devojčica da se bavi svojim poslom.

- Ja sam sa petnaest godina došla u Beograd. Živela sam u Obrenovcu i tamo se govori čisto, bez naglaska. Postala sam član radio grupe Bate Miladinovića koji je spremao velike glumce i tu naučiš dikciju i improvizaciju koja će ti pomoći u ovom poslu. Ja sam počela u Studiju B da radim. Sudio B je meni bila fenomenalna škola, tu sam imala svoju autorsku emisiju. Ja sam imala sreće što sam „startovala „ na Studiju B. Imala sam sreće da sam dugo u ovom poslu, a nisam izmenjala puno medijskih kuća. - zaključila je Manić.

Vesna Dedić nam je otkrila da ona nije imala želju da bude voditeljka, ali je na kraju ipak postala.

- Ja nisam htela da radim na televiziji, ali sam tamo slučajno ostala. Sa trinaest godina sam počela da radim na radiju. Ja sam iz perioda kada je najmodernije bilo pisati za omladinsku štampu, i ja sam bila dobra u tome, volela sam to. Televizija je za mene bila kutija preko koje smo mogli da gledamo TV serije. Kada sam došla u Beograd, da studiram, ja sam htela samo da nastavim da pišem. U jednom trenutku kada je osnovan Studio B, emisija se zvala „Često na ovom mestu“ ja sam odradila tu emisiju, bio mi je gost Aca Popović, ja sam volela tu emisiju. Tada je, takođe, pokrenuta emisija „ Domaćin i komšiluk“ i ja sam odmah izabrana do budem voditeljka. Dragan Kojadinoviću nešto se nije dopalo, kada sam izveštavala sa Niškog Filmskog festivala, imali su zamerku da novinaru ne priliči da nosi teksas jaknu preko haljine. Onda sam ja otišla iz inata na portirnnicu RTS-a i tražila da me primi Bane Vukašinović. Kada sam došla u RTS, bilo je 10000 zaposlenih, izboriti se u firmi od 10000 zaposlenih jako je teško. U poslednjih četiri godina RTS je ostao bez vodećih tv lica - napomenula je Dedić.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar