13°C

Beograd

PROF. SRĐA TRIFKOVIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Islamska država neće moći lako da se pridigne! (VIDEO)

Islamska država neće moći tako lako da se pridigne, izjavio je profesor Srđa Trifković gostujući u jutarnjem programu „Hepi“ televizije.

- Islamska država neće moći tako lako da se pridigne - istakao je prof. Trifković komentarišući nedavno ubistvo vođe Islamske države Al Bagdadija.

- Bagdadi se pojavio na samoj granici između Iraka i Sirije i to pod takvim okolnostima da je teško da se opet ponove – objasnio je prof. Trifković.

- Islamska država se zasniva na idealu ranog kalifata, rani kalifi se i dan danas poistovećuju sa zlatnim dobom islama – rekao je prof. Trifković i dodao da Islamska država nije mogla da nastane bez prećutne saglasnosti Amerike.

Profesor Trifković je podvukao da postoji razlika između Islamske države i Al Kaide. Naime, Islamska država ima stvar teritorijalnosti, oni zauzmu teritoriju i imaju atribute države.

- Muslimanksa braća pokušavaju da iskoriste postojeće zakonske instrumente, njima nije želja da revolucionarnim sredstvima dođu na vlast – objasnio je profesor Trifković razliku između organizacije Islamske države i Muslimanske braće.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar