13°C

Beograd

PRIKAZ SPOSOBNOSTI VOJSKE SRBIJE "SLOBODA 2019": Videćemo nove vazduhoplove u naoružanju, helikopteri H-154, Mi-35.... (VIDEO)

Videćemo nove vazduhoplove u naoružanju, biće helikopteri H -145, videćemo i Mi-35 koji će sledeće godine ući u naoružanje, novu opremu, novo lice Vojske Srbije, poručio je pukovnik Dejan Vasiljević uoči Prikaza sposobnosti Vojske Srbije “Sloboda 2019” gostujući u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

Na aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici će u subotu 19. oktobra sa početkom u 12 časova povodom 75 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu, biti održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije pod nazivom “Sloboda 2019′‘.

- Ulaz će biti slobodan, moći će da vide šta Vojska Srbije u ovom trenutku može da pokaže. Neće biti u formi aeromitinka, već je to prikaz sposobnosti. Videćemo nove vazduhoplove u naoružanju, biće helikopteri H -145, videćemo i Mi-35, koji će sledeće godine ući u naoružanje, novu opremu, novo lice Vojske Srbije. -

Kako pukovnik Vasiljević kaže, ovakvih ulaganja u Vojsku Srbije nije bilo poslednjih šezdeset godina.

Major Aleksandar Milosavljević dodaje da je Vojska Srbije odvojila dodatnih 1500 pripadnika koji imaju novo naoružanje, savremenu opremu, zarad izvršavanja najkomplikovanijih zagovaranja.

- Učestvuju svi vidovi vojske u prikazu. Kada govorimo o specijalnim jedinicama, one zauzimaju jedno glavno mesto. Jedan od segmenata je borba protiv terorista, zatim angažovanje timova za spasavanje… Čim imate 2500 učesnika, sigurno da realizacija tako neke aktivnosti nije jednostavna. Bitno je da su ljudi posvećeni, pripreme su mukotrpne - rekao je major Milosavljević za "Hepi" televiziju.

Nemamo informacija o tome da li će Prikazu prisustvovati premijer Ruske Federacije, Dmitrij Medvedev, doadao je major Milosavljević.

POGLEDAJTE VIDEO:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar