Izvor:
07.07.2016 u 03:09
0

MARATONSKI MEČ: Mari u pet setova savladao Congu i plasirao se u polufinale Vimbldona

Britanski teniser Endi Mari plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je u četvrtfinalu pobedio Francuza Žo-Vilfreda Congu posle velike borbe u pet setova 7:6, 6:1, 3:6, 4:6, 6:1. Mari, šampion Vimbldona iz 2013. godine, za plasman u finale će se boriti s Tomašom Berdihom iz Češke, koji je ranije danas slavio protiv Francuza Lukasa Puja u tri seta.

Britancu će predstojeći meč biti sedmo polufinale na Vimbldonu, a ukupno 20. na grend slem turnirima. U prvom setu današnjeg četvrfinala obojica tenisera su po jednom oduzela servis protivniku, pa je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku. Conga je u taj-brejku propustio tri set lopte, dok je Mari iskoristio tek četvrtu i slavio sa 12:10.

U drugom setu nije bilo velikih uzbuđenja, pošto je Mari, uz dva brejka, poveo sa 5:0, da bi na kraju bilo ubedljivih 6:1. Francuz se, ipak, nije predavao, dobio je naredna dva seta, sa 6:3 i 6:4, i odveo meč u peti, odlučujući set. U tom petom setu viđena je repriza drugog. Mari je vrlo brzo poveo sa 5:0, a Conga je do kraja uspeo da osvoji samo jedan gem.

U drugom polufinalu sastaju se Miloš Raonić i Rodžer Federer.

Beta
Foto: Twitter/Scotsman

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter