Izvor:
07.07.2016 u 00:54
0

LAKO DO POBEDE: Berdih obezbedio plasman u polufinale Vimbldona

Češki teniser Tomaš Berdih plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio Francuza Lukasa Puja u tri seta – 7:6 (4), 6:3 i 6:2. Berdih je u njihovom prvom međusobnom duelu do trijumfa došao posle sat i 54 minuta igre.

Češki teniser će se u polufinala trećeg grend slema u sezoni sastati s boljim iz duela između Britanca Endija Marija i Francuza Žoa-Vilfreda Conge. Berdih je dobro počeo meč, u trećem gemu je stigao do brejka, ali je Francuz već u narednom uspeo da uzvrati oduzimanjem servisa. U nastavku tog perioda obojica su bili sigurni na svoje servise, pa je pobednik prvog seta odlučen posle taj-brejka. Čeh je odlučujući gem dobio sa 7:4.

Nastavak meča u potpunosti je pripao Berdihu, ali je i igra Puija bila u velikom padu. Francuz je meč završio sa 34 neiznuđene greške i 23 direktno osvojena poena, dok je Berdih imao 35 "vinera" i 24 greške. U drugom i trećem setu Berdih je u narednoj fazi stizao do brejka, koje je lako sačuvao do kraja, te je tako izborio plasman u svoje peto grend slem polufinale.

Beta
Foto: Twitter/adidas tennis

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter