4°C

Beograd

Photo: ao

Izvor: tanjug

MELBURN UOČI AUSTRALIJAN OPENA Počeo je 17. dan bez kovid slučaja

Australijska savezna država Viktorija je već 17 dana bez zabeleženih novih lokalnih slučajeva Covid 19 virusa, a zvaničnici ulažu napore da ovakvo stanje ne pokvari održavanje teniskog turnira "Australian Open“ sledećeg meseca, pošto među sportistima koji su doputovali ima pozitivnih na koronavirus.

Čak 72 igrača koji će učestvovati na turniru od 8. do 21. februara, bilo je zatvoreno u hotelskim sobama dve nedelje po dolasku, i nisu mogli da treniraju, nakon što su putnici na tri čarter leta, kojima su teniseri došli u Australiju, bili pozitivni na koronavirus, prenosi Rojters.

Španska teniserka Paula Badosa je prva igračica koja je juče potvrdila pozitivan test za COVID-19 , dok je bila u karantinu u Melburnu. Postoji i nekoliko drugih slučajeva povezanih sa turnirom.

Danas su zabeležena tri nova slučaja na međunarodnim dolascima u hotelskom karantinu u Viktoriji, saopštilo je državno zdravstveno odeljenje,ali još uvek se ne zna da li su novi slučajevi povezani sa „Australian Open“-om, navodi agencija.

Australija je prošla bolje od većine razvijenih zemalja tokom pandemije zbog brzog zatvaranja granica, zaključavanja, strogog hotelskog karantina za putnike i široko rasprostranjenog testiranja, a danas je šesti dan zaredom kako u celoj zemlji nema lokalnih zaražavanja sa Covid 19.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar