11°C

Beograd

RODŽER FEDERER: OTKRIO po čemu bi želeo da ga pamte!

Rodžer Federer je jedan od najboljih tenisera svih vremena, a uoči selidbe ATP tura u SAD otrio je omiljeni grad na svetu i po čemu bi želeo da ga pamte.

Švajcarac je obišao planetu uzduž i popreko, porodični dom u je zvanično u Botmingenu (Švajcarska), a tokom sezone dosta vremena provodi i u Dubaiju.

"Mnogo je zanimljivih gradova, živim veoma zanimljivim životom i moram priznati da mogu da putujem na sva mesta, pa je teško izabrat neko posebno. Njujork je jedan od najluđih mesta na svetu. Uvek uživam i da odem u Šangaj, a mnogo volim Pariz i London, takođe. Ako moram da izaberem jedan grad, iz nekog razloga to bi uvek bio Njujork", rekao je Federer koji je poslednji put trijumfovao na US openu u "Velikoj jabuci" 2008. godine.

Federer je jedan od, ako ne i najbolji teniser svih vremena, a u jeku rasprave o takozvanom "G.O.A.T" istakao je po čemu žele da ga pamte.

"Želim da budem upamćen kao neko ko je pomogao da se razvije igra. Da su uživali da me gledaju, da sam usrećivao ljude, da sam davao zanimljive intervjue, jer mnogo razgovaramo sa medijima, moramo to često da radimo i za mene je to način da se povežem sa ljudima i ako me pamte, želim da bude zbog toga, to bi bilo sjajno".

Izvor: Tanjug
Foto: wikipedia/flickr.com

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar