Izvor:
26.06.2016 u 02:28
0

NASTAVLJAJU DA GAZE : Odbojkaši Srbije ostvarili šestu uzastopnu pobedu!

Odbojkaška reprezentacija Srbije zadržala je maksimalan učinak u Svetskoj ligi, pošto je u Beogradu s 3:1 (25:19, 24:26, 25:18, 25:21) pobedila Iran u trećem kolu Grupe F prve divizije.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Uroš Kovačević sa 16 poena, dok je Dražen Luburić upisao 15, a Marko Podraščanin 14.

U selekciji Irana istakao se Šaram Mahmudi s 15 poena, koliko je imao i Hamzeh Zarini.

Ekipa Nikole Grbića posle šest odigranih utakmica zauzima prvo mesto u Svetskoj ligi sa 18 bodova, dok je Iran deveti s pet bodova.

Utakmici u dvorani "Aleksandar Nikolić" prisustvovalo je oko 3.000 gledalaca.

Dobrom igrom od početka meča, Srbija je još ranoj fazi povela s pet poena prednosti (8:3). Izuzetno raspoložen u prvom periodu bio je Uroš Kovačević koji je prvi set završio sa šest osvojenih poena, a ispratili su ga Marko Podraščanin sa četiri i Srećko Lisinac s tri. Iran je sredinom seta uspeo da pridje na dva poena zaostatka (10:12), ali izrabranici Nikole Grbića nisu dopustili rivalu da učini nešto više, pa je posle 26 minuta Srbija dobila prvi set sa 25:19.

U drugom setu usledio je pad u igri srpskih odbojkaša. Iran je na prvom tehničkom tajm-autu vodio sa 8:5, a potom su se odvojili na pet poena prednosti (13:8). Srbija je uspela potom da dodje do izjednačenja na 14:14, medjutim, serijom grešaka, ali i dobrom igrom Iranaca u polju i na mreži dopustili su im da se ponovo "odlepe" i steknu tri poena prednosti (20:17).

Selektor Srbije Nikola Grbić je u tim trenucima izmenama pokušao da "probudi" svoj tim, što mu je i delimično uspelo, pa je domaćin drugog vikenda Svetske lige stigao do izjednačenja na 24:24. Imala je Srbija potom priliku iz kontranapada da dodje do set lopte, ali je blok Irana zaustavio Uroša Kovačevića, a onda je u narednom poenu loš prijem srpskih odbojkaša olakšao posao Irancima, koji su posle 34 minuta igre u drugom setu stigli do izjednačenja 1-1.

Srbija je u trećem setu u potpunosti nadigrala Iran. Igra u polju bila je na visokom nivou, što je Nikoli Jovoviću olakšalo posao u organizaciji. Dražen Luburić bio je najzaslužniji za ubedljivo dobijen treći set. Ovaj 23-godišni srpski korektor je u tom periodu upisao osam poena, pa je prvoplasirana ekipa Svetske lige posle 28 minuta povela s 2:1.

Gotovo tokom celog četvrtog seta igralo se "poen za poen", vidjena je "rezultatska klackalica", a Srbija je tek u završnici stigla do dva poena prednosti (23:21). Na servisu je u tim trenucima bio Marko Podraščanin, koji je poremetio prijem Irana. Gosti nisu imali odgovor u tim trenucima, pa je Srbija tako ostvarila i šestu pobedu u Svetskoj ligi.

Srbija će trećeg vikenda Svetske lige igrati u Iranu, sa selekcijom domaćina, Argentine i Italije.

Beta
Foto: Twitter/FIVBWorIdLeague

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter