15°C

Beograd

Photo: Wikipedia

Izvor: Blic.rs

PREOKRET VEKA! "Orlove" preuzima stranac?

Rukometni savez je posle ostavke Nenada Peruničića prinuđen da, od 2006. godine, deseti put da bira selektora muške reprezentacije. Kako stoje stvari, izgleda da domaći treneri neće biti opcija. Još tri španska stručnjaka u igri.

Na mesto selektora rukometne reprezentacije Srbije, posle kraha na Evropskom prvenstvu i ostavke Nenada Peruničića, vrlo lako bi mogao stići jedan stranac. Rukometni savez Srbije uveliko traga za stručnjakom koji bi mogao da napravi pomak u nacionalnom timu koji od 2012. godine i srebra na prvenstvu Evrope odigranom u Beogradu ne zna za pristojniji rezultat na većim takmičenjima i sva je prilika da će izbor pasti na stratega iz Španije.

Čak četvorica stručnjaka iz ove evropske države kandidati su za nedavno upražnjenu poziciju, a Božidar Đurković i Dragan Škrbić, predsednik i potpredsednik Saveza, spremni su da naprave veliki korak i na čelo stručnog štaba postave prvog stranca u istoriji.

Najveće šanse za dolazak na klupu Srbije ima David Dejvis, nekadašnji reprezentativac Španije koji sada uspešno predvodi mađarski Vesprem čiji su članovi Petar Nenadić i Vladimir Cupara. Dejvis je trenersku karijeru počeo u Vardaru, gde je radio kao najpre kao pomoćnik, a pre Vesprema, godinu dana je vodio reprezentaciju Rusije, zatim i Egipta sa kojim je napravio iznenađenje plasiravši se na Olimpijske igre u Tokiju. Reprezentacija Srbije nije uspela da obezbedi vizu za prestonicu Japana, a novi selektor bi kao jedan od zadataka imao upravo plasman na naredne igre.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar