15°C

Beograd

Photo: facebook

Izvor: blic

POZITIVAN ŠOK KARATE TRENERA: Pisao sam Bajernu, evo koje se čudo dogodilo

Krepoljin je baš malo mesto. Toliko malo, da kada biste nabrajali ona sa dve i više hiljada stanovnika, ne biste ga našli. Ali, našao ga je Bajern. "Onaj" Bajern, iz Minhena. I to zato što je jedan trener rešio da ulepša dan devojčici koju uči karateu.

Na poslednjem popisu, 2011, Krepoljin imao je 1.542 stanovnika. Nalazi se u Žagubici, na početku istočnog dela Srbije, a u njemu živi i karateom se bavi mlada Nataša Maksić, koja je kao članica Karate kluba "Vrelo" iz Žagubice na 13. svetskom prvenstvu u WKC konkurenciji nedavno, u novembru 2019, postala šampionka sveta. Biti iz jednog tolicnog mesta, a dostići svetske visine je - podvig vredan pažnje.

SRBIN U IDEALNOM TIMU EVROPE: Velika čast za Filipa Kostića

Ali, ova priča je pred vama iz jednog drugog, takođe sportskog, a pre svega ljudskog razloga.

Umesto nas, ispričaće vam je Natašin trener Tomislav Jelić, koji je o tome pisao i na svojoj Fejsbuk stranici:

"E pa dragi moji prijatelji, ovo je priča koja govori o kulturi, vaspitanju, i veličini jedne zemlje, njenog naroda i jednog njenog sportskog velikana.

Naime pod mojim okriljem u Krepoljinu, maloj rudarskoj varošici, trenira Nataša Maksić, devojka koja je đak generacije sa mnoštvom školskih nagrada i devojka koja je od 17. novembra prošle godine svetski WKC šampion. Ono po čemu je još posebna je to što voli fudbal i strastno navija za Bajern iz Minhena. Deklamuje ceo sastav kao iz rukava, prati utakmice, i zna mnogo toga o Bajernu. Zbog te njene strasti tata joj je kupio paket Zvezdinih ulaznica samo da bi gledala Bajern protiv Crvene zvezde.

DIKTATOR U PANICI Kim se skriva po kući, strahuje od koronavirusa!

Znajući sve to ja sam poželeo da joj priredim jedno malo iznenađenje i sve ovo što sam napisao u ovoj objavi napisao sam i u mejlu Bajernu iz Minhena. I onda je krenulo sve ovo o čemu sam pisao na početku moje priče.

Prvo: Veliki Bajern je tamo nekom treneru iz Resavice odgovorio već sutradan (mnogi umišljeni "moćnici" iz moje sredine ne odgovore mi na mejl nikada).

Drugo: Ponudili su da pošalju Nataši čestitku i fotografije igrača sa njihovim potpisima, što sam ja naravno oberučke prihvatio.

Treće: Obavestili su me da je njihov paket na putu ka meni i zahvalili mi što sam im poslao mejl (zamislite oni se još meni zahvaljuju. Kod nas vas ignorišu i kada oni vas zbog recimo nekih značajnih rezultata ili bitnih aktivnosti trebaju da kontaktiraju).

MUK U TORINU: Juventus menja trenera?

Kada sam danas na treningu čitao Nataši našu prepisku i uručio joj Bajernovu pošiljku, Nale je bila u šoku. Bila je presrećna. Ostala je bez reči. Sa druge strane ja sam bio veoma ispunjen što sam jednom divnom detetu i mom učeniku doneo toliko radosti.

I na kraju da podsetimo, krilatica Bajerna glasi: mia san mia ili u prevodu 'mi smo to što jesmo'. Biće da je tako", zaključio je Tomislav Jelić.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar