3°C

Beograd

SVET SPORTA ZAVIJEN U CRNO: Mlada sportistkinja (26) preminula posle povrede mozga!

Svet sporta ponovo je uzdrmala tragična vest: dvadesetšestogodišnja MMA takmičarka Saida Aletaha preminula je od posledica teških povreda mozga posle meča koji je imala tokom vikenda u Sautemptonu.

Meč je održan u FFS (Fight and Furios) seriji, a Aletaha, takmičarka britansko-iranskog porekla u amaterskoj konkurenciji, pala je na zemlju u u subotu uveče posle meča i prevezena je u bolnicu u stanju životne ugroženosti, a preminula je dan kasnije.

- Nesrećna sportaskinja je nakon meča hitno prebačena u bolnicu, gde je, nažalost, nešto kasnije preminula - navodi se u saopštenju FSS-a, dok je policija u Hempširu pokrenula istragu.

Klub borilačkih veština “Lukborai” iz Sautemptona u kojem je trenirala Sai oglasio se na Fejsbuku:

- Sa žaljenjem obaveštavamo sve da je posle borbe članica našeg tima pretrpela povrede koje su je dovele u kritično stanje iz koga se nije oporavila. Saida je bila naša draga članica i divna osoba. Ona je našla svoje mesto kod nas pre nekoliko meseci, ali je postala član familije i mnogo će nam nedostajati - stoji u poruci ovog kluba.

I FFS organizacija je na svojoj Fejbuk stranici objavila tragičnu vest i izrazila saučešće njenoj porodici.

- Sigurnost boraca nam je najvažnija. Ali, borci znaju kakav rizik preuzimaju kada ulaze u oktogon. Svi su oni spremni na to... da mogu biti povređeni, ali to se ne očekuje u 99,9 odsto slučajeva. Njihovo zdravlje nikada ne zanemarujemo i tako je bilo u svih dosadašnjih 19 priredbi - piše u objavi FFS-a.

Mnogi sportisti i kolege opraštaju se od nesretne borkinje:

“Saida je bila je simpatična osoba s prekrasnom dušom”.

“Njena predanost sportu bila je 110 posto – putovala je kilometrima svaki dan samo zbog treninga”.

Izvor: Blic.rs
Foto: Facebook

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar