Izvor:
12.11.2019 u 18:04
0

FORMULA 1: Aleksandar Albon imenovan za drugog vozača Red Bula!

Tajlanđanin Aleksandar Albon imenovan je danas za drugog vozača Red Bula u narednoj sezoni šampionata Formule 1.

Red Bul je sredinom ove sezone Pjera Gaslija prebacio u svoj juniorski tim Toro Roso i doveo Albona za preostale trke do kraja sezone.

On je u svakoj trci u kojoj je učestvovao bio među šestoricom najboljih i osvojio je 19 bodova više od timskog kolege Maksa Verstapena, koji je prvi vozač ekipe.

– Znam koliko sam srećan što sam dobio ovu priliku. Zahvalan sam Red Bulu što mi je ukazao poverenje i što je verovao u moje rezultate otkako sam se priključio timu, velika je stvar što su me zadržali i za narednu sezonu – rekao je Albon.

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da 23-godišnji Albon ima mnogo potencijala.

– Aleks je dobro vozio otkako je debitovao za tim u Belgiji, a njegovi rezultati – sedam trka medju prvih šest vozača, govore za sebe. Pokazao je da zaslužuje da nastavi sa napredovanjem u Red Bulu – naveo je Horner.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter