24°C

Beograd

BEOGRAD DOMAĆIN VELIKOG TAKMIČENJA: Otvoreno Evropsko prvenstvo u praktičnom streljaštvu

U Beogradu je u nedelju počelo Evropsko prvenstvo u praktičnom streljaštvu, a državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković je na otvaranju istakao da je Srbija počastvovana što je izabrana da bude domaćin ovog prvenstva na kojem učestvuje 1.160 takmičara iz 53 države.

Miličković je rekao da ta odluka potvrđuje poverenje koje Svetska federacija ima u sruspki savez i govori o ugledu koji uživa Srbija, ali i uloženom trudu svih srpskih takmičara koji godinama unazad osvajaju brojna prvenstva širom sveta.

- To je jedna vrsta priznanja njihovom entuzijazmu i velikom radu koji su uložili u razvoj i popularizaciju ovog sporta u našoj zemlji. Želim da pozdravim naše goste i poželim im prijatan boravak u Srbiji. Želim vam da postignete što bolji rezultat i ujedno iskoristite učešće na ovom prvenstvu da se upoznate s lepotoma Beograda i da se uverite u tradicionalnu gostoljubivost našeg naroda - rekao je Miličković.

Zahvalio je predsedniku Svetske konfederacije Vitaliju Krušinu na ukazanom poverenju Srbiji za organizaciju ovog takmičenja.

Miličković je dodao da je ponosan što značajan broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, kao članovi sporstkih klubova, učestvuje u takmičenjima praktičnog streljaštva.

- Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i drugih jedinica već godinama donose medalje sa raznih takmičenja u ovoj disciplini i drže brojne svestke rekorde - naglasio je državni sekretar.

Izrazio je očekivanje da će pripadnici MUP-a i tokom ovog takmičenja briljirati u spoju preciznosti snage i brzine, što je moto ove sportske discipline.

Miličković je ukazao da kroz bavljenje ovim sportom pripadnici MUP-a dodatno unapređuju efikasnost, taktičku pripremljenost i obučenost za obavljanje službenih zadataka.
Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar