Izvor:
17.10.2016 u 20:37
0

ALARMANTNO: Srpski vaterpolo se davi, a niko ga ne spašava

Dejan Savić se trudi da uvek bude nasmejan i kada mu nije do šale. Vedar duh i optimizam mu pomaže da ostane miran kada je najteže, ali i da kao pobednik uvek bude čvrsto na zemlji.

A samo selektor vaterpolista zna kroz šta je sve morao da prođe da bi Srbiju posle 28 godina doveo do trona na Olimpijskim igrama u Riju.

– Organizacija, stručni savet moraju da naprave strategiju za naredne godine, da vidimo šta dalje. Problem je što klubovi materijalno stoje loše, što je loša infrastruktura, sistem podele sredstava, što je struka nezadovoljna, što nas deca sve više napuštaju – kaže Savić.

Značili to da je ugrožena budućnost?

– Dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Nikoliću, premijeru Vučiću, ministru Udovičiću, OKS, jer su stvorili odlične uslove za finansiranje priprema reprezentacije. Ali, klubovi nemaju tu mogućnost finansiranja. S jedne strane ostvarili smo cilj, s druge je visoka cena propasti klubova. A ako klubovi nemaju budućnost, nema je ni reprezentacija.

Za reprezentaciju je odigrao 444 utakmice i osvojio sve osim olimpijskog zlata. Zato je kao trener za pet godina pokupio sve moguće trofeje. Crvenu zvezdu je doveo do evropske krune, sa Srbijom je evropski, svetski i olimpijski pobednik.

– Kažu ko visoko leti… Sada treba da tresnem o zemlju – šali se na svoj račun Savić.

Vecernjenovosti
Foto: insidethegames.biz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter