Izvor:
24.06.2019 u 16:53
0

DRUGI LETNJI ŠAHOVKI FESTIVAL: Otvoren u Šumicama!

Drugi međunarodni Letnji festival u šahu, koji organizuje "Šahovska akademija šampiona", pod pokroviteljstvom opštine Voždovac, svečano je otvoren danas u Sportskom centru "Šumice".

U narednih osam dana više od 190 takmičara iz 20 zemalja nadmudrivaće se na tabli od 64 polja, a ovaj festival se u isto vreme održava u Nišu.

Predsednik "Šahovske akademije šampiona" Ivan Ivanišević, jedan od organizatora turnira, istakao je da će turnir biti zanimljiv za sve kategorije.

– S obzirom da smo mi profesionalni šahisti, trebalo bi da znamo kakve poteze vučemo i u organizaciji. Veoma sam zadovoljan, jer ovako nešto Beograd nije imao godinama. Ovaj turnir značajan je i za šah i za Beograd jer su ovde takmičari iz 20 zemalja sveta, a na turniru nam igra i ambasador Švedske. Na amaterskom turniru prijavljeno je oko 190 učesnika i 32 takmičara na velemajstorskom turniru – rekao je Ivanišević.

Predsednik skupštine Šahovskog saveza Beograda Darko Božić otvorio je turnir i istakao da mu je velika čast što po drugi put turnir održava u glavnom gradu Srbije.

Božić je švim takmičarima poželeo mnogo uspeha na turniru, dok je ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin istakao je da mu je drago što se ovakav turnir organizuje u Beogradu i svim učesnicma je poželo uspeh.

Na turniru učestvuju svi šahisti iz Srbije i inostranstva sa rejtingom do 2.300 poena.

U okviru Festivala održaće se amaterski turnir i tri pozivna turnira, jedan velemajstorski i dva intermajstorska, s tim da posebnu pažnju zavređuje velemajstorski turnir u kojem učestvuju buduće domaće i internacionalne šahovske zvezde.

Nagradni fond amaterskog turnira iznosi 533.000 dinara, dok su redovne nagrade 120.000 za prvo, 75.000 za drugi i 50.000 dinara za treće mesto.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter