GRBIĆ: Mi odbojku koristimo zarad zdravlja!

 Legendarni srpski odbojkaš Vladimir Grbić, jedan od najboljih igrača u istoriji ovog sporta, izjavio je danas da radom sa decom tokom svog kampa i javnih pokaznih vežbi stiče nova iskustva, a deca sem što se bave sportom postaju zdravija.

- Prošli smo 20 gradova, imali pokazne treninge, radili testove, tako da možemo i trenerima da kažemo šta je otprilike to što deci najviše nedostaje i na čemu bi trebalo najviše da se radi. U principu to je rameni pojas koji je slabiji u odnosu na ranije, kao i kordinacija i motorički test koji gledamo kroz X test i skok u dalj. Zato da možemo da napravimo određene izmene, ne zarad odbojke, nego zarad zdravlja. Mi odbojku koristimo zarad zdravlja - rekao je Grbić.

On je tokom poslednjih godinu dana održao pokazne časove širom Srbije, ali i u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Bugarskoj, a nova sezona Kampa održaće se od 23. juna do 28. jula u Soko banji.

- Prošle godine bili smo na Zlatiboru, bilo je sjajno iskustvo, ali sad smo se preselili u Soko banju jer imamo još bolje uslove za ono što nam je potrebno u našem sistemu rada - objasnio je Grbić.

U međuvremenu, Vanja je aktivno uključen i u razvoj odbojke na globalnom nivou kao član Sportske komisije Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

- Tu sam na izvoru informaciju, pratim razvojhne projekte, uključujući i novoformiranu Ligu nacija. Model Lige nacija treba još da se učvrsti, stekne poverenje, bilo je problemčića, kalendar, broj utakmica.., Međutim, Liga nacija daje prisutnost samih odbojkaša na globalnoj platformi kao što su NBA ili fudbal, svi znamo ko je Džabar, Medzik ili Džordan ili ovi manje poznati, a skoro niko ne zna ko je Aleksandar Savin, koji je bio nekada najbolji na svetu ili one pre pet ili 10 godina. Veliki problem je što je odbojka izolovana samo na svet odbojkaša ili manje od toga. Sad je saradnjom sa kompanijom IMG prvi put odbojka dostupna na svetskim platformama i može da se formira proizvod koji će pre svega za televiziuju biti ineteresantan. Završni turnir u Čikagu biće zasigurno veliki spektakl - poručio je Grbić.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18.10  Serija: Suze moje sestre
19:00 Čađava mehana
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Novajlije
21:00  Ćirilica 
23:00  Novajlije reality