VANJA UDOVIČIĆ O SASTANKU U SOFIJI: Veoma sam zadovoljan što proširujemo regionalnu sportsku saradnju!

                                             

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se u Sofiji sa kolegama iz Bugarske Konstantinom Kralevim, Rumunije Konstantinom Bogdanom Mateijem, zamenikom ministra sporta i kulture Grčke Jorgosom Vasilijadisom i predstavnicima nacionalnih fudbalskih saveza kako bi se razmatrali dalji koraci u cilju podnošenja zajedničke kandidature za Evropsko prvenstvo 2028. i Svetsko prvenstvo 2030. godine.

Na trećem kvadrilateranom sastanku vođeni su razgovori o osnivanju Inicijalnog organizacionog komiteta za podnošenje zajedničke kandidature Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke, ali i o Memorandumu o razumevanju između Vlade Republike Srbije, Vlade Republike Bugarske, Vlade Republike Grčke i Vlade Rumunije i taj dokument predstavljaće konkretnu osnovu budućih ujedinjenih napora.

- Veoma sam zadovoljan time što svakim novim sastankom pravimo korak dalje ka cilju kojem svi težimo i što dodatno učvršćujemo prijateljske odnose i proširujemo regionalnu sportsku saradnju, a tako je bilo i ovoga puta. Hvala mojim uvaženim kolegama na konstruktivnom pristupu i predanosti u realizaciji našeg velikog cilja - rekao je ministar Udovičić.

Konačni zadatak Inicijalnog organizacionog komiteta biće da, uzevši u obzir zahteve po pitanju kandidature i postojeće nacionalne kapacitete pogledu ispunjenosti svih uslova, pripremi dosijee i dokumenta potrebna za kandidature, na osnovu zahteva UEFA i FIFA za organizaciju turnira.

- Organizovanje tako velike manifestacije predstavljalo bi dugoročno najbolje moguće ulaganje u sportske kapacitete naše zemlje i pružilo podstrek izgradnji novih i planiranom renoviranju postojećih stadiona, kao i razvoju fudbala i celokupnog sistema sporta na svim nivoima. Takođe, ovaj jedinstveni događaj višestruko bi pozitivno uticao i na druge važne društvene oblasti poput turizma, ekonomije, kulture i drugih, a istovremeno predstavljao idealnu priliku da se Srbija ponovo pokaže kao prvoklasan i gostoprimljiv domaćin i time pošalje afirmativnu sliku u svet - zaključio je Udovičić.

 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro