Izvor:
05.01.2019 u 07:57
0

SELEKTOR RUKOMETNE REPREZENTACIJE NEDELJKO JOVANOVIĆ: Srbija mora biti bolje psihološki pripremljena!

Pomoćnik selektora srpske rukometne reprezentacije Nedeljko Jovanović kazao je, posle poraza u pripremnom meču pred Svetsko prvenstvo protiv Makedonije u Skoplju, da je Srbija odigrala bledu utakmicu, bez dovoljne doze agresivnosti, kao i da na SP mora mnogo bolje, najpre na psihološkom planu.

– Odbrana je bila veoma tanka, igrali smo bez faula, bez agresivnosti, bez bočne pokretljivosti, koja u ovakvim situacijama kad se igra sa igračem manje, mora mnogo bolje da se kreće, da bismo pravili faulove, i zatvarali taj slobodni prostor – rekao je Jovanović.

Napad je, prema njegovim rečima, pokazao neke bolje stvari, međutim, dodaje, ima još dosta nesigurnosti "pogotovo zbog dolaska novih igrača iz Nemačke koji treba da se uigraju".

– Ovo je prva utakmica u kojoj smo bili kompletni, ali to ne opravdava loš rezultat – smatra Jovanović.

Kada je reč o grupi i rivalima koji Srbiju čekaju u Berlinu, on ističe da je grupa veoma teška i zahtevna i da je nezahvalno bilo šta prognozirati.

– Status koji reprezentacija Srbije u ovom trenutku ima je nezavidan iz prostog razloga što ima dosta novih igrača koji nemaju internacionalno iskustvo, a pogotovo slabo reprezentativno internacionalno iskustvo – ocenio je Jovanović.

Veliki problem može da bude i psihološki momenat koji, kako kaže, sigurno može da utiče na određene greške i trebalo bi dosta toga promeniti na polju samopouzdanja, ističe on.

– Nema previše vremena za treninge, doigravanje i uigravanje, jednostavno moraju psihiloški da se pripreme da budu mnogo stabilniji što se tiče pojedinih odluka, pogotovo u napadu – zaključio je Jovanović.

Reprezentacija Srbije poražena je u Skoplju od Makedonije sa 37:31 u sklopu priprema za SP.

Danas će sa Makedonijom odigrati još jednu pripremnu utakmicu pred odlazak na SP.

Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj održava se od 10. do 27. januara, a Srbija svoj prvi meč igra protiv selekcije Rusije, 11. januara.

Izvor: Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter