Izvor:
16.05.2016 u 14:29
0

NBA FINALA: Toronto i Klivlend u Istočnoj, Golden stejt i Oklahoma u Zapadnoj konferenciji

Košarkaši Toronta plasirali su se prvi put u istoriji u finale Istočne konferencije NBA lige, pošto su prošle noći na svom terenu pobedili Majami sa 116:89 u sedmoj, odlučujućoj utakmici. Oni će u finalu Istoka igrati protiv Klivlenda.

Reptorse je do istorijskog finala vodio Kajl Lauri sa 35 poena, Demar Derozen je ubacio 28, a Bismak Bijombo 17.

– Divno je čuti domaću publiku. Toronto ovo zaslužuje, ova zemlja to zaslužuje, stigli su negde gde ikad nisu bili. Ali, još ništa nismo osvojili – rekao je Derozan posle meča.

Lauri i Derozan su bili najbolji kada je to bilo najpotrebnije. Lauri je pogodio 11 od 20 šuteva, uključujući i pet trojki iz sedam pokušaja, a imao je i devet asistencija i sedam skokova. Derozan je bio precizan 12 puta iz 29 pokušaja, a upisao je i osam skokova.

– Nikad nismo sumnjali u Kajla i Demara. Oni su naši ol-star igrači i tako su igrali u ovoj utakmici, nosili su nas – rekao je trener Toronta Dvejn Kejsi.

Dvejn Vejd i Goran Dragić su postigli po 16 poena, ali to nije bilo dovoljno da Majami zaigra u finalu konferencije.

Majami je držao priključak sve do poslednje četvrtine, ali u poslednjoj deonici nije imao odgovor na sjajnu igru Toronta. Toronto je u toj poslednjoj četvrtini ubacio 30 poena, a primio samo 11 i tako ispunio želju domaće publike koja je u finišu utakmice skandirala: "Želimo Klivlend".

Finala serija Istočne konferencije izmedju Toronta i Majamija počinje u noći izmedju utorka i srede.

U finalu Zapada sastaće se Golden stejt i Oklahoma.

Izvor: Beta
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter