Izvor:
05.12.2019 u 13:42
0

ZVEZDA U BORBI ZA ČAST SRPSKIH KLUBOVA Nećemo da budemo dekor ABA lige!

Košarkaški klub Crvena zvezda mts saopštio je danas, kako navodi, u cilju verodostojnog obaveštavanja srpske košarkaške javnosti, da neučestvovanjem svog predstavnika na sastanku radne grupe ABA lige u Zagrebu, klub nije želeo da donosi bilo kakve odluke bez predstavnika još jednog srpskog kluba, koji zajedno sa Crvenom zvezdom bez obzira na brojne nesuglasice, čini integralni i važan deo ABA lige u svakom smislu.

"Potvrdu naših tvrdnji o disfunkcionalnosti ABA lige donosi i podatak da predstavnik KK Partizan NIS nije dobio nikakvu povratan odgovor oko termina sastanka, niti je KK Crvena zvezda mts o tome bila obaveštena", navode iz Zvezde.

Kako se ističe, obavešteni smo da su svi učesnici Radne grupe potrdili svoje prisustvo za sastanak 04.12.2019. godine u Zagrebu.

"Stičemo utisak da se pojedinci sve očiglednije pribojavaju tako retko viđenog jedinstvenog stava srpskih klubova i to oko ključnih pitanja za dalje funkcionisanje ABA lige. Svojevrsnu potvrdu za to dobili smo i u pojedinim jučerašnjim javnim reakcijama ili prepričavanjima telefonskih razgovora, nakon našeg saopštenja u kome smo jasno upozorili na dešavanja koja neodoljivo podsećaju na prethodne sezone".

Međutim, ono što govori o kampanjskom pristupu i odsustvu vizije za budućnost ABA lige je činjenica da pojedinci ne shvataju promene i tendencije u evropskoj klupskoj košarci, u kojoj za ligu "korporativno – koalicionog" pristupa neće biti mesta – jer kao takva sigurno neće ni postojati.

Posebno nas obeshrabruje činjenica da pojedinci ne shvataju suštinu i veličinu problema, u smislu budućnosti regionalne košarke, a za nas na prvom mestu interesa srpske košarke.

"Naš interes jeste opstanak prve i druge ABA lige, ali ne po modelu u kome će srpski klubovi biti dekor i meta „specijalaca“ već ono što treba da budu – integralni deo ovih liga, bez kojih ABA lige sigurno ne bi bile ono što jesu, a verovatno ne bi ni postojale. Dopalo se to nekome ili ne! Zato KK Crvena zvezda mts ponavlja još jednom, ili će dogovoreni principi na Skupštini ABA lige biti primenjivani, ili ove i (takve) liga ne trebaju nikome – niti nacionalnim ligama regiona, a ponajmanje Evroligi", zaključuje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter