Izvor:
04.12.2019 u 17:17
0

PONOVO SAOPŠTENJE SA MALOG KALEMEGDANA: Zvezda opozvala svog predstavnika sa sastanka radne grupe ABA lige zbog bojkota Partizana!

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem povodom dešavanja na sastanku Radne grupe ABA lige u Zagrebu.

Crveno-belio su saopštili da se "večiti" rival Partizan nije pojavio na sastanku na kojem je trebalo da se pregovara o kandidatima za upražnjena mesta menadžmenta Regionalne lige.

Saopštenje kluba sa Malog Kalemegdana vam prenosimo u celosti i bez redakcijskih korekcija:

"KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je u sredu opozvao svog predstavnika sa sastanka radne grupe ABA lige jtd u Zagrebu, koja je trebalo da se upozna sa kandidatima za upražnjena mesta u menadžmentu ABA lige.

Razlog za napuštanje ovog izuzetno važnog sastanka za budućnost regionalnog takmičenja, predstavnika KK Crvena zvezda mts Žarka Čabarkape, bio je nekompletan sastav radne grupe, na kojoj se bez ikakve najave ili obrazloženja nije pojavio predsednik KK Partizan niti bilo ko od predstavnika tog kluba, i pored činjenice da su najavili svoj dolazak.

PARTIZAN ODGOVORIO ZVEZDI Evo zašto nismo bili na sastanku ABA lige

Ne ulazeći u razloge nenajavljenog i neplaniranog izostanka KK Partizan NIS sa ovog sastanka, KK Crvena zvezda mts nije želeo da učestvuje u radu i donošenju bilo kakvih odluka nekompletne radne grupe u kojoj se nalaze KK Crvena zvezda mts, KK Partizan NIS, KK Budućnost VOLI, KK Olimpija Cedevita i KK Cibona (čiji je predstavnik u ovoj sezoni predsedavajući ABA lige).

KK Crvena zvezda mts smatra i ovaj neuspešan sastanak radne grupe kao još jedan pokazatelj disfunkcionalnosti i nestabilnosti ABA lige u kojoj se ponovo, i pored brojnih napora većine klubova, ponavljaju stare tendencije i „boljke“ poput sumnjivih sudijskih odluka (po pravilu uvek istih arbitara) na račun istih klubova, stvaranja ili obnavljanja „neprincipijelnih koalicija“ i povratak neregularnosti u veliki broj utakmica ABA lige.

U tom svetlu, KK Crvena zvezda mts kao jedan od stubova ABA lige ulagao je napor od početka sezone da na bilo koji način ne doprinosi stvaranju loše atmosfere u regionalnom takmičenju, i pored činjenice da smo kao klub primetili identične anomalije u delegiranju sudija, gde se iste sudije redovno pojavljuju na utakmicama srpskih klubova, po pravilu sa identičnim krajnjim ishodom i što je najvažnije sa identičnim tendencijama prema našim klubovima! Dovoljno je da saopštimo podatak da je ove sezone od osnivanja ABA lige jtd, iznesen najveći broj zahteva većine nezadovoljnih klubova za dodatnom sudijskom ekspertizom nakon utakmica ABA lige jtd!

Smatramo da je ovaj, novi vid opstrukcije, nemogućnost da se uz kompletan sastav radne grupe, upoznaju lično i eventualno izaberu vodeći ljudi u menadžmentu ABA lige, poslednje upozorenje za sve klubove i ljude koji rade u ABA ligi jtd, da se vratimo dogovorenim principima, koji su jednoglasno izglasani na Skupštinama regionalnog takmičenja tokom leta u Banja Luci i Laktašima! U suprotnom (posebno u svetlu novih okolnosti u evropskoj klupskoj košarci) kako se ne bi ponavljale situacije viđene prethodnih, a nažalost i ove sezone, da pronađemo drugo rešenje za sve klubove u regionu i rastanemo se u koliko-toliko korektnim odnosima.

Sve ostalo je gublitak vremena, za sve u košarkaškom regionu".

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter