Izvor:
04.11.2019 u 21:07
0

KRAJ VELIKE KARIJERE: Hose Kalderon otišao u penziju!

Španski plejmejker Hose Kalderon sa 38 godina je odlučio da napusti profesionalno igranje košarke.

Kalderon je imao prilično bogatu karijeru koju je gradio u Evropi i u NBA – najjačoj ligi sveta.

Počeo je karijeru u Alavi, a gradio je kroz Alikante, Fuenlabradu i naravno Tau Keramiku, da bi se 2005. godine otisnuo u NBA i zadužio dres, tada najmlađe franšize – Toronto Reptorsa.

U sezoni 2008/09 Kalderon je bio rekorder u procentima izvođenja slobodnih bacanja, po čemu je usamljen na samom vrhu NBA lige svih vremena, dok je u Torontu imao još jednu sjajnu sezonu kada je bio lider u procentu šuta za tri poena, što je ponovio i u dresu Detroit Pistonsa sezonu kasnije.

Potom je branio boje Dalas Meveriksa, Njujork Niksa, Los Anđeles Lejkersa, Atlanta Hoksa i Klivlend Kavalirsa, da bi u Detroitu odigrao svoju poslednju sezonu na velikoj sceni.

Kalderon će se priključiti savezu igrača, gde će biti asistent specijalnom konsultantu Mišel Roberts.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter