Izvor:
22.10.2019 u 15:25
0

NE POSTOJI TIM KOJI MOŽE DA GARANTUJE DA ĆE STIĆI DO FINALA! Šta možemo da očekujemo od NBA sezone?!

Pred nama je jedna od najiščekivanijih NBA sezona.

Prvi put posle dugo vremena ne postoji tim za koji može da se garantuje da će stići do velikog finala.

Nakon burnog leta očekuju nas neizvesne borbe na obe obale, nešto žešća na Zapadu, ali ni Istok ne oskudeva sa kandidatima za titulu

Da li je okončana era Golden Stejt Voriorsa odlaskom Kevina Durenta i povredom Kleja Tompsona?

Los Anđeles se vraća u centar pažnje jer su i Lejkersi i Klipersi doveli "tešku artiljeriju" u vidu Entonija Dejvisa, odnosno Kavaja Lenarda i Pola Džordža.

Ali da li su Lebron Džejms i PG13 fizički spremni da nose svoje ekipe do majskog raspleta? Videćemo već prve večeri jer se odmah na premijeri sezona igra derbi "Grada anđela".

Ne smemo nikako zaboraviti ni Teksas, Džejmsu Hardenu je u pomoć pritekao Rasel Vestbruk što garantuje bar spektakularne statističke brojeve.

Tu su i Denver Nagetsi predvođeni najboljim centrom lige Nikolom Jokićem, koje analitičari trenutno vide kao četvrtog favorita u celoj ligi za titulu.

S druge strane države u centru pažnje biće Janis Adetokumbo i njegov novi napad sa Milvokijem na titulu, prvu od 1971. i ere Karima Abdul-Džabara i Oskara Robertsona.

Iako je Toronto ostao bez Lenarda, Baksi će imati dostojnog konkurenta u vidu Filadlfija 76ersa. Džoel Embid i Ben Simons su se "naoštrili" da skinu s trona aktuelnog MVP-ja.

Biće svakako zanimljivo videti i kako će funkcionisati evropska "kičma" Dalas Meveriksa u vidu supertalentovanih Luke Dončića i Kristapsa Porzingisa.

Juta sa Majkom Konlijem ima više nego respektabilan tim, niko ne sme potceniti Portland sa Demijenom Lilardom i Si Džejom Mekalumom koji su produžili saradnju sa ekipom.

Mogućnosti žestoko pojačnih Bruklin Netsa svode se na zdravstveni bilten Kajrija Irvinga s obzirom da KD neće igrati cele sezone.

U drugom planu su pomalo i nezasluženo potcenjeni Boston Seltiksi sa Kembom Vokerom umesto Irvinga, dok su u trećem Indijana, aktuelni šampion Toronto, Majami sa Džimijem Batlerom, San Antonio Sparsi, Nju Orlenas Pelikansi sa prvim pikom sa drafta Zajonom Vilijamsonom.

Na otvaranju sezone branilac titule Toronto Reptorsi se u sredu od 2 časa ujutru sastaju sa Nju Orleans Pelikansima, koji su ostali bez Vilijamsona na čak dva meseca.

Izvor: B92
Foto: Wikipedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter