23°C

Beograd

NEOČEKIVAN POTEZ: Britanski klub blizu licence za Evroligu!

Đordi Bertomeu gostujući u Grčkoj izjavio da je povratak elitnog klupskog takmičenja na tlo Velike Britanije gotovo izvestan, ali nije naveo rok u kome će se to dogoditi.

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu posetio je Grčku u čast potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora sa TV kućom "Novasports".

Tom prilikom se osvrnuo na aktuelni trenutak tog takmičenja, ali i budućnost, koja u njegovoj viziji obuhvata jedan tim iz Londona sa garantovanim mestom u elitnom društvu.

"Mnogi se sećaju da smo na samom početku tamo imali tim London Tauersa. Naša želja je da se vratimo na britansko tržište i od nje ne odstupamo. Sada smo znatno bliži tome nego što smo bili pre pet godina", poručio je Bertomeu.

"Tornjevi" su u sezonama 2000/01 i 2001/02 imali ukupan skor 1-23, a veliko je pitanje da li bi njihov naslednik ponovo bio "topovska hrana" za Real, CSKA, Fenerbahče i ostale, ili bi ipak bio nešto konkurentniji.

Evroliga će ove sezone prvi put imati 18 učesnika, koji će igrati po dvostrukom bod-sistemu, što znači 34 kola, pa četvrtfinale kao serija do tri pobede i onda Fajnal for.

Višegodišnje ugovore ima 11 klubova, dok su Bajern i Asvel dobili dvogodišnji "vajld kard".

Bertomeu je u Atini izjavio da bi u perspektivi Evroliga mogla da ima 16 klubova sa dugoročnim licencama, kao i da se posle kreiranja Unije igrača, po ugledu na NBA, uskoro sprema Kolektivni ugovor.

Nova sezona počinje utakmicama zakazanim za 3. i 4. oktobar, a Srbiju i region će predstavljati Crvena zvezda.
Mondo.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar