Izvor:
10.12.2019 u 08:19
0

UCENJUJU RUSE ZA ODLAZAK NA SP 2022: Ovo su skandalozni uslovi koje im traži svet!

Svetska anti-doping agencija na četiri godine zabranila je učešće ruskim sportistima na svim velikim takmičenjima, te oni neće moći da igraju Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Međutim, došlo je do preokreta. Golovin, Dzjuba i ostali ruski reprezentativci će moći da igraju u Kataru ukoliko se plasiraju, ali ne pod imenom Rusija i u dresovima tog nacionalnog tima, odnosno igrali bi u neutralnim dresovima, bez oznaka zemlje iz koje dolaze.

WADA: Rusiji četvorogodišnja zabrana učešća na svim velikim sportskim događajima!

– Ako se Rusija i kvalifikuje, neće smeti da nastupi pod tim imenom već je postavljen mehanizam prema kojemu može podneti zahtev za nastup na neutralnoj osnovi, izjavio je predsednik VADA Komisije za žalbe Džonatan Tejlor.

Ni Svetskoj fudbalskoj federaciji nije u potpunosti jasno kako će funkcionisati stvar sa fudbalerima Rusije.

– FIFA je dobila dopis o odluci Izvršnog komiteta WADA i trenutno smo u kontaktu kako bi razjasnili kako će ova odluka uticati na fudbal, poručili su iz FIFA za ruske medije.

Ono što je zanimljivo, to je da ruskoj fudbalskoj reprezentaciji neće biti zabranjeno da učestvuje na predstojećem Evropskom prvenstvu u fudbalu jer, nekim čudom, VADA ne prepoznaje evropsku kuću fudbala, UEFA, kao "organizaciju koja vodi velika takmičenja", pa se na njena nadmetanja suspenzija ne odnosi.

Izvor: blic.rs
Foto: Instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter