Izvor:
08.12.2019 u 15:01
0

BURAN MEČ NA BANJICI Drama pa konačno pobeda Partizana

Fudbaleri Partizana uspeli su konačno da pobede nakon prokockane prednosti na jednom meču: nije im to pošlo za rukom protiv AZ-a i Napretka, ali jete na Banjici protiv Rada – 1:2 (1:1).

Šokovi koje su crno-beli doživeli u poslednje vreme uzdrmali su klub iz Humske, kako u rezultatskom, tako i eomtivnom smislu, a nije ništa bilo lakše ni na gostovanju pretposlednjem timu Superlige, u okviru 20. kola fudbalskog šampionata Srbije.

Jer, ma koliko da su crno-beli imali inicijativu, a ona je izostala u prvih 15 minuta, koliko god da se trudili, provejavao je u njihovom ponašanju strah od novog neuspeha, naročito posle lako ispuštenog vođstva.

A poveli su izabranici Save Miloševića u 33. minutu, kada je Lutovac, koji je dobio priliku od starta na poziciji desnog beka, centirao na idealan način, a Umar Sadik do iskoristio da loptu glavom pošalje u gol domaćih.

Međutim, nepuna dva minuta kasnije korner za Rad sa leve strane doneo je izjednačenje, jer je asistenciju Branislava Miloševića u pogodak, sjajnim udarcem glavom kojim je poslao loptu u dalji gornji ugao gola crno-belih, u pogodak pretvorio Branko Riznić.

Pomalo grogirani ovakvim sledom događaja, crno-beli jesu pokušavali da novim napadima vrate prednost i pre kraja prvog poluvremena, ali su im tadašnji napadi bili isuviše bezopasni da bi se to desilo. Po povratku iz svlačionice – u toj nameri su uspeli.

Igrao se 53. minut kada je i drugi spoljni defanzivac Partizana postao asistent: centaršut Slobodana Uroševića sa leve strane Sejduba Suma je iskoristio da "iz prve" zahvati loptu i, iako to nije bio snažan udarac koliko precizan, vratio je prednost gostima.

Kako to vođstvo nije bilo baš "sigurno", imajući u vidu da crno-beli nisu briljirali, niti isprva kidisali da daju još jedna gol, Savo Milošević se sve više bunio na pojedine sudijske odluke pa je i on javno opomeut od strane Miloša Milovanovića, posle čega je počeo možda i najzanimljivji deo meča.

Najpre je rezervista "građevinara", Ljubomir Kovačević, pripretio volej-udarcme koji je Ostojić u poslednji čas izblokirao, da bi fantastična reakcija Vladimira Stojkovića potom sprečila izjednačenja, kada se lopta na putu ka njemu, posle oštrog udarca, odbila od jednog igrača Rada i promenila putanju. Imao je potom, u 82. minutu, i Sadik veliku šansu za pogodak, no nije uspeo da je iskoristi, a kako su mreže ostale da miruju i u finišu, i pored nešto bolje, konkretnije igre gostiju, ceo plen je otišao u Humsku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter