Izvor:
26.11.2019 u 21:07
0

VELIKI ŠOK ZA ŠVEDSKI KLUB: Ostersunds izbačen u treću ligu!

Švedska nije izdala dozvolu Ostersunds-u da se sledeće sezone takmiči u prvoj švedskoj ligi zbog finansijskih problema.

"Ostersunds ne ispunjavaju kriterijume za takmičenje u elitnoj ligi", rekao je Fudbalski savez Švedske i dodao da klub iz Jamtkraft Arene prelazi u treću diviziju, diviziju 1.

Klub je rekao da će se žaliti na odluku, dodajući da moraju da prikupe oko milion dolara da bi platili poveriocima i porezima.

Bivši predsednik kluba, Daniel Kindberg, osuđen je na tri godine zatvora ranije ovog meseca zbog pranja novca. U presudi se navodi da je uz pomoć još dvoje ljudi i tri kompanije ilegalno ubacio u klub oko 1,3 miliona dolara.

Ostersunds je postao svetska senzacija pod Kindbergovim vođstvom. Za samo nekoliko godina, sa amaterskog ranga je prešao na plasman u 16. finale Lige Evrope, gde je izgubio od Arsenala.

Kindberg je klub preuzeo 2011. godine dok je bio u četvrtoj ligi, pet godina kasnije ušao je u elitno švedsko društvo i 2017. osvojio je Kup.

Gotovo je nevjerovatno da su Ostersunds stigli u Evropu u svojoj prvoj ligi, osvojivši Nacionalni kup, a potom osvojili Evropsku ligu na evropskoj premijeri.

Ostersunds ili OFK, kako ga Šveđani nazivaju, morali su proći kroz tri kruga, a na toj ruti izbacio je turskog giganta Galatasarai, čije je sedište tada sedeo Igor Tudor, a potom Luksemburžanin Fola Esch i grčki saradnik PAOK. U šest utakmica kvalifikacija Šveđani su zabeležili četiri pobede, jedno remi i remi.

U grupnoj fazi, završili su na drugom mestu u teškoj grupi iza Atletika Bilba i ispred Herte i Zorije, a potom ispali iz Arsenala.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter