Izvor:
12.11.2019 u 15:17
0

BIZARNOST U TRENING CENTRU SLOVENIJE: Reprezentacija ne trenira zbog leptira!

Umesto u svojoj redovnoj bazi, reprezentacija Slovenije morala je da pronađe novo mesto na kom će se pripremati za duele sa Letonijom i Poljskom.

Reprezentacija Slovenije završava neuspešne kvalifikacije za EURO 2020, a u poslednja dva duela sastaće se sa Letonijom i Poljskom.

"Zmajčeke" samo čudo, odnosno porazi Austrije od Severne Makedonije i Letonije, vodi na drugo mesto u grupi, pa je selektor Matjaž Kek već usmeren na stvaranje tima za naredni ciklus.

Kek i njegova ekipa našli su se, međutim, u problemu, jer su morali da pronađu drugu bazu za pripreme reprezentacije umesto trening centra Brdo kod Kranja.

Naime, u trening centru vrednom 9.000.000 evra, izgrađenom delom sredstvima UEFA, ne smeju da pale reflektore, pa su mogućnosti i termini za trening prilično ograničeni.

A razlog je – bizaran! Na području na kom su tereni živi zaštićena vrsta leptira, japanski sviloprelac, koji je osetljiv na veštačku svetlost, pa zbog toga ne mogu da se koriste reflektori.

Kek je zbog toga reprezentaciju okupio u Portorožu, a u narednim danima reprezentativci Slovenije treniraće i igrati na četiri različite lokacije.

"Zmajčeki" će do četvrtka trenirati na stadionu Bonifika u Kopru, a u petak će imati zvanični trening na stadionu Stožice u Ljubljani, gde će u subotu od 18.00 časova dočekati Letoniju.

Nakon te utakmice, reprezentacija Slovenije će u nedelju odraditi jedan dnevni trening u trening centru Brdo, a potom otputovati u Varšavu, gde će u ponedeljak isprobati teren Nacionalnog stadiona , na kojem ih u utorak očekuje duel sa Poljacima.

Mondo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter