22°C

Beograd

STRATEG PARTIZANA SAVO MILOŠEVIĆ ODGOVORIO BRITANSKIM NOVINARIMA: Mi nismo rasisti, bolje se informišite!

Trener Partizana Savo Milošević na sjajan je način stavio tačku na forsiranje engleskih novinara priče o rasizmu.

Kao i pre dve nedelje u Beogradu, engleski novinari na pres konferenciju uoči duela Partizana sa Junajtedom su više želeli da pričaju o rasizmu nego o fudbalu.

Jedan od njih je bio uporan da su srpski navijači rasisti, a onda mu je Milošević objasnio da je loše informisan.

- Ne znam zašto bih pričao o tom problemu, jer ga nemamo u našoj zemlji. I to je odgovor - rekao je Milošević.

Novinar je pokušao da mu objasni da je Partizanov stadion bio zatvoren, te da je navijačima Crvene zvezde bio zabranjen organizovan dolazak u London na meč sa Totenhemom.

- To nije zbog rasizma, niste dobro pročitali. Nemam vremena da sada objašnjavam, ali treba bolje da pročitate. To je sigurno važna tema, ali rekao sam previše puta. Igrao sam 14 godina u inostranstvu, sa mnogo stranih igrača. Generalno sam se borio za demokratiju u svojoj zemlji i bilo kakav vid diskriminacije u mojoj zemlji je neprihvatljiv. Kao osoba osoba koja je 14 godina bila van i onda se vratila u Srbiju, mogu da vam sa sigurnošću kažem da mi nismo rasisti - stavio je Milošević tačku na tu temu.

Kada je u pitanju fudbal, trener Partizana je ocenio da očekuje kvalitetnu utakmicu i "pozitivan rezultat" na Old Trafordu.

- Dobro smo trenirali poslednjih dana, forma je u usponu. Pokazali smo već u prethodnom meču protiv Junajteda naš kvalitet. Očekujem i sutra kvalitetnu utakmicu i pozitivan rezultat - rekao je Milošević.

Utakmica između Junajteda i Partizana igraće se u četvrtak od 21.00 na stadionu u Mančesteru.b92.net
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar