Izvor:
06.11.2019 u 17:04
0

CRVENA ZVEZDA RASTURILA TOTENHEM: Omladinci pobedili vršnjake iz Londona!

Fenomenalno su odigrali crveno-beli omladinci i savladali Totenhem u okviru četvrtog kola grupne faze Omladinske Lige šampiona (2:0). Inicijativu naših bisera u rezultat su pretvorili Radulović i Piplica, čime je Crvena zvezda osvojila nova tri boda u najelitnijem juniorskom takmičenju u Evropi.

Crvena Zvezda- Totenhem (2:0)

Stadion: FK Voždovac.

Gledalaca: 650.

Sudija: Sebastian Gišamer.

Strelci: Radulović u 69. i Piplica u 90. minutu.

Crvena zvezda: Katić, Mitrović, Blagojević, Matić (od 67. Miletić), Lukić, Milikić, Pantović (od 70. Bačanin), Novaković, Burmaz (od 90. Piplica), Radulović, Babić.

Rezerve: Ćopić, Savić, Pisar, Miletić, Pešović, Bačanin, Piplica.

Totenhem: De Bi, Ejoma, Sirken, Bouden, Binks, Volkot, Oukli-Bote (od 78. Poketino), Vajt, Robson (od 67. Vitaker), Benet, Markandej (od 84. Peder).

Rezerve: Oluvajemi, Lusala, Poketino, Vitaker, Peder, Magoma, Muir.

Žuti kartoni: Mitrović, Radulović, Burmaz, Piplica (Crvena zvezda), Sirken, Benet, Markandej (Totenhem).

Izabranici Slavoljuba Đorđevića su po veoma teškim vremenskim uslovima dočekali goste iz Londona. Za utakmicu protiv Totenhe, šef stručnog štaba naših talenata prekomandovao je Marka Ćopića i Vladimira Miletića iz kadetske selekcije crveno-belih koju sa klupe predvodi Marko Neđić.

Prvu veliku priliku za naš tim imao je Burmaz u 13. minutu meča, kada je nakon dodavanja Babića koji je sjajno prošao po levoj strani, šutirao iz prve sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta završila pored stative. Vrlo ofanzivno u meč su ušli crveno-beli omladinci, pa je malo falilo da Pantović, već u narednom minutu stigne sjajnu loptu koju mu je uputio Novaković i izađe pred golmana, ali je De Bi bio za nijansu brži. Daleko od svog gola je ispucao loptu Katić u 18. minutu, Radulović je sjajno istrčao po levom boku i uspeo da zahvati udarac koji je zaustavio De Bi.

Nizali su se napadi crveno-belih kao na traci. Prošao je Babić po levoj strani u 28. minutu, potom odigrao povratni pas za Burmaza koji ne uspeva najspertnije da zahvati loptu i da sa nekoliko metara pošalje loptu u mrežu gostiju. Fenomenalnu priliku imao je Pantović u 38. minutu kada ga je Novaković lucidnim pasom spojio sa golom. Međutim, udarac sa desne strane iskosa našeg najboljeg strelca završava tik pored stative. Imali su inicijativu naši omladinci tokom čitavog prvog poluvremena, dok su gosti povremeno pretili iz prekida, ali Katić gotovo da nije imao posla.

U drugi deo igre se ušlo nešto u mirnije u odnosu na završnicu prvih 45 minuta. Udarac sa distance oprobao je vezista Totenhema Vajt u 60. minutu, ali je njegov šut završio pored gola Katića. Na drugoj strani je Burmaz iskoristio nesmotrenost Volkota i oduzeo mu loptu na njegovoj polovini, ali nije imao snage da sam završi akciju.

Naši biseri su došli do prednosti u 69. minutu meča. Fenomenalno je Babić glavom spustio za Radulovića koji je sjajno istrčao po levoj strani, precizno šutirao u dalji ugao i rutinski savladao golmana gostiju. Bila je to velika radost za naše talente čija se inicijativa konačno isplatila. Pokušavali su gosti da uzvrate preko Beneta i Robsona, ali Katić je bio na visini zadatka. Nakon što je naš tim došao do prednosti, počelo je da se igra mnogo oštrije na sredini terena, a istakao se i Katić u 90. minutu kada je sjajnom paradom zaustavio udarac Beneta.

Konačan rezultat postavio je Piplica odmah po ulasku u igru, kada je realizovao fenomenalnu asistenciju petom Babića i udvostručio prednost našeg tima u 90. minutu meča.

Izvor i foto: Zvanični portal FK Crvena Zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter