Izvor:
23.10.2019 u 10:41
0

UEFA KOEFICIJENT: Bajern i Šahtjor nadoknadili Srbiji Zvezdin gubitak!

Poraz Crvene zvezde od Totenhema nije uticao na plasman Srbije na UEFA rang listi zemalja sa najvećim brojem koeficijenta.

Naša zemalja i dalje se nalazi na 17. mestu sa 24.750 bodova, s tim što je Hrvatska smanjila zaostatak jer je Dinamo odigrao nerešeno protiv Šahtjora.

Hrvati su na svega 0.125 od Srbije, a ispred nas nalaze se Kipar sa 25.000 i Grčka sa 25.300.

Za srpski koeficijent je od velike važnosti što Dinamo iz Zagreba i Olimpijakos nisu ostvarili pobede u trećem kolu Lige šampiona, jer bi nas onda Hrvati prestigli, a Grci otišli na još veću razliku.

Kako je Dinamo odigrao 2:2, a klub iz Pireja poražen od Bajerna iz Minhena, Srbija i dalje ima dobre šanse da se do sezone 2021/2022 nađe na 15. mestu.

Podsećamo, veoma je važno doći do petnaeste pozicije, pošto UEFA od pomenute sezone uvodi Ligu konferencija, treće po rangu takmičenje, koje će masovno igrati timovi od 16. mesta pa nadalje.

Ako Srbija dođe do 15. pozicije biće u šansi da ima predstavnika i u Ligi šampiona i u Ligi Evrope, a ako ne uspe u toj nameri, onda će moći da ima samo jedan klub u LŠ i nijedan u LE.

Ova godina od velike je važnosti za srpski koeficijent, pošto imamo dva predstavnika u grupnoj fazi, a Hrvati, Kiprani i Grci jednog.

Partizan u četvrtak igra protiv Mančester junajteda i povoljnim rezultatom bi se popravio naš koeficijent na UEFA rang-listi.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter