19°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Happy BSC

Samoća ima svoje prednosti! Evo zašto je nekada dobro IZDVOJITI SE OD SVETA!

Tokom života mnogo vremena trošimo na druge da ga za sebe, bukvalno, nemamo.

U FOKUSU

GUSLAR MILJANIĆ UPOZORAVA: Generacije u Crnoj Gori stasavaju na falsifikovanoj istoriji

UŽAS KOD TRGOVIŠTA: Žena pretukla sina, nasrnula na muža, oštetila inventar i kola?!

UPOZORENJE RHMZ! U narednim satima nas očekuju PADAVINE

POŽAR NA SAVSKOM VENCU: Bukti dim iz kuće, intervencija u toku

A svakome od nas je ponekad neophodno da ostanemo sami sa sobom. Zato vam donosimo dobre razloge da to s vremena na vreme sebi priuštite.

Samoća čisti našu svest. U toku dana dobijamo mnogo različitih informacija iz medija, od prijatelja, kolega, bliskih osoba. I sami ne primećujemo kako pojedine počinje negativno uticati na naš život.

Zato je, ponekad, jednostavno neophodno razmisliti o svemu na nekom mirnom mestu, gde vas niko neće uznemiriti.

Kreativnost, takođe, traži mir i tišinu. Kada ostajemo sami i ni o čemu konkretno ne razmišljamo, naša mašta dobija slobodu, i u tom momentu slobodno se mogu roditi čarobne ideje.

Samoća pomaže jačanju sigurnosti. Mi slušamo svoj unutrašnji glas, izvagamo sve “za” i “protiv” na osnovu sopstvenog iskustva, a to je mnogo važnije od mišljenja okoline.

Postajemo samostalniji. Kada ostajemo sami sa sobom možemo maštati i stvarati ciljeve na osnovu svojih snova, bez uticaja drugih.

VAŽNO

AMSS: Na Horgošu teretna vozila čekaju dva sata

LISTA DOBITNIKA: Oni su dobili vredne nagrade u "Naslovnoj strani"!

RADOVI NA MREŽI: Palilula sutra bez vode

Samoća izoštrava percepciju. Ogradivši se od emocija i sekiracija spoljnog sveta, mnogo je lakše izvući prave zaključke ili drugačije pogledati na problem koji vas tišti.

Korisno je ostajati sam sa sobom, da biste umanjili stres i nervozu. To pomaže dovesti misli u red, nakon napornog dana.

Najbolji način spoznati sebe – napraviti kratku pauzu u komunikaciji sa okruženjem. Ona će pomoći pronaći ono što nam je zaista važno, i napraviti prioritete.

Samoća ojačava vezu. Verovali ili ne, ali naši najmiliji nemaju potrebu za našom stalnom pažnjom. Kada imamo vreme da cenimo i razumemo sebe, sposobni smo bolje razumeti i ceniti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti