20°C

Beograd

Photo: dadov.rs/printscreen

Izvor: Tanjug

Premijera "Životinjske farme" 8. aprila u Dadovu

 Čuveni roman “Životinjska farma” Džordža Orvela dobiće još jednu dramatizaciju 8. aprila u Omladinskom pozorištu Dadov, a u režiji Darijana Mihajlovića kao 258. premijera u istoriji ovog teatra.

Radnja ovog kratkog književnog dela, koje je objavljeno 17. avgusta 1945. u Velikoj Britaniji, na satiričan način govori o događajima koji su doveli do dolaska Staljina na vlast u Rusiji, kao i o periodu njegove vladavine pre Drugog svetskog rata.

DOBRO JUTRO SRBIJO

NENAD ČANAK U "DOBRO JUTRO SRBIJO" O PORODICI MILOŠEVIĆ: Pola istine je uvek cela laž!

IVKOVIĆ O KORONI U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Jedva sam ostao ŽIV, ko ne veruje da postoji, totalna je BUDALA!

DR GVOZDENOVIĆ O MASOVNOJ VAKCINACIJI I ANTITELIMA: Da li će biti i treće doze cepiva?

Na početku ovog romana poput alegorijske basne stari Major svojim prijateljima sa farme pripoveda o velikoj pobuni i kako će postojati svet bez ljudi.

Životinje ga poslušaju i jedne noći napadnu Jonesa i preotmu farmu, a na vlast dolaze Napoleon i Snoubol, koji uvode reforme za bolji život i donose sedam zapovesti.

Životinjama je njihov život bio veoma prijatan, ali ljudi su krenuli da se bore protiv životinja i na kraju su izgubili.

U FOKUSU

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI: Udovičić sa šefom diplomatije Kipra

OVDE SE KRIJE RUSKA VOJNA SILA: Jedinstvena pretnja oružanim snagama NATO-a

PUT U SRBIJI NEPROHODAN: Sneg do kolena, ogromni nanosi!

Nakon nekoliko dana Snoubol je proteran sa farme i Napoleon je onda preuzeo vlast. Život je od tada bio teži, a sedam zapovesti je promenjeno kako je to svinjama odgovaralo.

Osim reditelja Darijana Mihajlovića, profesora Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i nekadašnjeg umetničkog direktora Dadova, u autorskoj ekipi su i koreograf Milan Gromilić, scenograf Saško Krstev i kompozitor Bojan Jermić.

Glumačku ekipu čine Valentina Bilakov, Nikola Brun, Anđela Džaferović, Ognjen Ivanov, Žana Jelovac, Lazar Ješić, Mateja Jovanović, Pavle Knežević, Boris Maksimović, Jana Martinov, Tijana Mićunović, Nina Nedić, Lazar Nenadović, Filip Paprić, Vlada Paprić, Jovana Petrović, Nađa Pročković, Nikola Radulović, Lena Stamenković, Dragan Subotić, Aleksandar Tadić, Mina Vujčić i drugi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar