25°C

Beograd

Photo: np niš

Izvor: tanjug

SIMBOLIČNO! Drama “Šesti oktobar” pred Nišlijama

Drama "Šesti oktobar" Tise Milić u režiji Andreja Nosova, biće simbolično izvedena baš 6. oktobra u Narodnom pozorištu Niš, najavili su iz uprave teatra.

Po rečima reditelja, ovo je priča o jednom letovanju, o porodici, o jednom važnom rođendanu, o nadi da će možda biti bolje i o automobilu koji je trebalo da reši budućnost svih u Srbiji.

- Dvadeset godina kasnije samo smo ljuti, nada je negde zalutala, i tako izgubljeni tumaramo između različitih znakova i pojava, ogledala nema, a pobuna je samo forma za izbegavanje odgovornosti, jer kad niko nije kriv, ništa se i ne događa - stoji u saopštenju reditelja Nosova.

Da li se desio Srbiji taj 6. oktobar, nakon revolucije čuvenog 5. oktobra, jedno je od pitanja koje se provlači kroz novu dramu.

Predstava je realizovana u koprodukciji sa Hartefakt fondacijom, koju je osnovao upravo Nosov i do sada su stali iza mnogih angažovanih predstava - “Hipermnezija”, “Izopačeni”, “Glad”, “Radnici umiru pevajući”, “Ostaci”, “Aveti”, “Mali mi je ovaj grob”, “Prst”, “Balava” i druge.

Predstava će se nakon premijere igrati reprizno 8. i 10.oktobra, sa početkom u 20 sati.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar